Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Lunkelia - et spill for galleriet

Publisert: 01.des.2016 15:05
Oppdatert: 01.des.2016 15:19

Ringsaker kommune er i gang med å bygge vann- og avløpsanlegg mellom Sjusjøen og Moelv. Etter det som er offentliggjort i avisene, er kostnadsoverslaget 144,2 millioner kroner. Av dette dekker Ringsaker kommune alene 75,2 millioner. Resten skal betales av Pihl AS, Nes Allmenning, Ringsaker Allmenning og Brøttum Allmenning. Dette følger av avtale mellom kommunen, Pihl AS, og de tre allmenningene datert 24. november 2010, godkjent av kommunestyret 15. desember 2010. Med denne avtalen kunne bygge- og tilkoplingsstoppen på Sjusjøen oppheves. Noe som var helt nødvendig for at hyttebyggingen på Sjusjøen kunne tas opp igjen.

I innlegg i HA 19.9.2016 orienterer styret i Pihl AS, med bakgrunn i Lunkelia- planleggingen, om selskapets virksomhet og planer for utviklingen på Sjusjøen. Men styret nevner ikke med et ord de store forpliktelsene selskapet har påtatt seg i henhold til finansieringsavtalen om vann- og avløpsanlegget Sjusjøen–Moelv og hvorledes selskapet skal skaffe penger til å betale disse utgiftene med. – Det er imidlertid meget nærliggende å tro at Pihl AS vil selge Lunkelia for å kunne oppfylle sine forpliktelser overfor kommunen. – Noen annen forklaring på hvorfor Pihl vil selge hyttetomter i Lunkelia, kan jeg ikke se. Bortsett fra at Pihl AS også skal skaffe mer utbytte til aksjonærene, herunder flere medlemmer av kommunestyret.

– Men hvorfor vil Pihl AS absolutt selge hyttetomter i Lunkelia når selskapet har rikelig med arealer ellers som kan bygges ut? Det er imidlertid mye som tyder på at Pihl AS ønsker å kjøre på med sitt kontroversielle forslag til reguleringsplan for Lunkelia nå, fordi kommunen er avhengig av penger fra Pihl AS for å bygge vann- og avløpsanlegget Sjusjøen–Moelv. Ifølge finansieringsavtalen skal selskapet betale store pengebeløp til Ringsaker kommune for at kommunen skal få penger nok til anlegget. – Det ligger da i kortene at kommunen gjengjelder dette med å godkjenne forslagene til reguleringsplaner som Phil AS fremmer på Sjusjøen. Samtidig skaffer kommunen seg sikkerhet for sine krav etter utbyggingsavtalen.

Ringsaker kommunes behandling av Pihl AS sine planer for hytter i Lunkelia, er således bare et spill for galleriet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke