16. sep
Møte: Statsminister Erna Solberg var i Paris og møtte Frankrikes president, Emmanuel Macron.Foto: Johan Falnes, NTB scanpix
 
Lurer også på hva skjedde
For gått og vel et år siden ble jeg også påvirket av hvordan noen tilrøver seg makt over andres kropp.

Publisert: 19.nov.2018 15:40
Oppdatert: 19.nov.2018 15:41

Ja ikke personlig, men jeg også begynte å tenke annerledes om hvordan jeg oppførte med mot det andre kjønn. Er man litt for nærgående, i andre sin private sone var tanken til kanskje mange menn når den ene skuespilleren etter den andre sto frem. Jeg også måtte gå i meg selv, siden jeg er av den klemmende typen. Men det viste seg jo at, jeg også ikke handlet om en klem på kinnet eller to.

Det handlet om så mye mer, noe som kanskje mange av oss visste skjedde på arbeidsplasser, universiteter og i politikken. Selv ble jeg veldig overrasket over omfanget som begynte å rulle opp, og kanskje flere med meg synes det var bra å få belyst et tema som man skulle tro ikke hørte hjemme i vårt samfunn. Jeg også vet at seksuelt overgrep er dagligdags kost i mange land, spesielt krigssoner og flyktningeleirer. Men at det fortsatt foregår i fredelige velfungerende demokratiske land forundret meg også.

Var det bare jeg også som lurte når statsministeren vår uttalte etter å ha møtt Emmanuel Macron i sommer sa til media. Det som skjedde i Frankrike kan ikke skje i Norge, at venstre og høyre siden neste viskes ut etter et valg. Dette fordi at de hadde så god kontakt med ungdomsorganisasjonen sine, sa statsminister. Men er jeg også den eneste som husker at statsministerens ungdomsparti hadde folk som ble fotfulgt i flere fylkeslag på grunn sin oppførsel, uten at hun visste dette. Nei det tviler jeg også på.

Lurer litt, av og til på om mange av disse maktpersonene i filmindustrien, universiteter og politikken fikk nok konsekvenser for sine handlinger. Noen ja, andre nei. Norge er en rettsstat, og en dom eller ikke skal respekteres. Men det er ikke enkelt å bevise i alle tilfeller når seksuell maktmisbruk utøves. Jeg også er bekymret at det ofte er den sterkeste med mest ressurser som ofte vinner kampen i bevisbyrden.

Jeg også eller meg også var en bra kampanje som fikk belyst et tema som var som en verkebyll for mange i samfunnet som bare måtte sprekke på et tidspunkt.

Jeg også håper vi kan lære noe av temaet, men ikke glemme at vi mennesker er avhengig av nærhet til hverandre. Vel og merke en ønsket klem kan glede mange, men hvis man har vært i en «uheldig» situasjon så er det ikke sikkert at man bør gi noe tilbake, spesielt ikke til lokalpolitikken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke