hacklink
18. sep
 
Lydmessig voldtekt

Publisert: 27.jul.2017 12:01
Oppdatert: 27.jul.2017 12:07

Hamar Kino har mistet en kunde. Ikke det at jeg har vært en flittig bruker av kinoen, men jeg har av og til gått på formiddagskino. Kveldsforestillinger er det lenge siden jeg har gått på. Etter at det ble alminnelig for kinogjengerne å ta med seg hjemmekino-kulturen inn i kinosalen, med småsnakking og fråtsing i popkorn og cola, har jeg holdt meg unna. Da er det bedre å se film i fred og ro i egen stue. Men formiddagsforestillingene har stort sett den eldre generasjon benyttet seg av – naturlig nok. Og denne gruppa er jevnt over et noe mer disiplinert kinopublikum.

Men det har ofte vært ett problem også på formiddagsforestillingene. Lyden er gjerne alt for høy. Det er mulig de unge kinoansatte som betjener kinosalene, tror at vi er dauhørte alle sammen. Formiddagsforestillingen 26. juli ble for meg et vendepunkt. Min kone og jeg skulle se filmen «Dunkirk.» Siden jeg er historiker og har forelest en del om 2. verdenskrig, var jeg spent på hvordan denne nesten mirakuløse evakueringen ble fremstilt på film.

Dessverre fikk jeg ikke sett så mye av dette. Jeg måtte rett og slett forlate kinosalen etter noen minutter. Jeg følte med fullstendig lydmessig voldtatt. Riktignok er det en krigsfilm og i virkelighetens verden var støyen på slagmarken voldsom og øredøvende. Men det skjønner vi kinogjengere uten at filmlyden skrus opp til et nivå som er på nippet til å gi hørselskade.

Jeg har hatt mitt siste besøk på Hamar kino. Aldri mer går jeg inn i en kinosal.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke