15. sep
 
Lydterror over Hamars befolkning

Publisert: 04.jun.2018 07:45
Oppdatert: 04.jun.2018 08:28

Tiår etter tiår har det med ujevne mellomrom vært klaget på hobbyflyvirksomheten bedrevet fra Hamar flyplass. Allerede for 25 år siden truet daværende ordfører med å legge ned plassen om det ikke ble bedre. Av og til har klagene fått virkning, men aldri lengre enn noen uker.

I år er det like ille, nesten verre enn før. Dag etter dag øver flykandidater fra hele Sør-Norge seg på avgang og landing. De drar ut fra plassen og durer i sving over byen, ned igjen så hjulene så vidt berører asfalten, så full gass og ny sløyfe over innbyggerne igjen.

Fallskjermhoppernes piloter kverner over byen time etter time. De gidder ikke å skaffe seg høyde andre steder enn rett over der 20.000 mennesker har fridag og prøver å nyte litt fred i hager, på torg, strender og gater. Alltid gneldrer motorer over hodene våre, ubarmhjertig. Og dette for at noen få skal få ha det moro med hobbyen sin på veg ned i fallskjerm noen sekunder. Det er laget plasser for dem i Elverum og Rena. Dra dit!

Elektriske fly, droner og beredskap hevder man er viktig for å bevare plassen. Alle vet at denne argumentasjonen ikke holder. Nå er det dessuten kommet noe som heter helikoptre. De lander forresten stadig ved sykehuset og trenger ikke flyplassen. Hver gang de kommer, knepper vi hendene i takk for de er der. For det er alvor, men dette hobbydilldallet fra Stavsberg. Kutt det ut!

Hvis denne flyplassen ikke fantes og noen i dag ville bygge en der, hadde det blitt ramaskrik. Det hadde vært utenkelig å legge en hobbybane så nær en by.

Byen trenger tomter. På Hamar flyplass finnes de i rikt monn.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke