buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
TJUVHOLMEN: Hva skal det bli, Busterud? André Vold vil ikke ha høyhus.
 
Lytt til innspillene om Tjuvholmen
Kommuneadministrasjonen lyttet ikke til våre høringsinnspill. Er det fortsatt håp?

Publisert: 23.mai.2018 10:36
Oppdatert: 23.mai.2018 10:42

Ny kommuneplan skal nå legges frem for formannskapet 23. mai og kommunestyret 30. mai. Jeg vet at vi har noen dyktige politikere på vår side som forhåpentligvis vil lytte og komme med endringsforslag.

Det var en (lovpålagt, men svært kort) høringsperiode som resulterte i rekordmange innspill fra Hamars innbyggere og offentlige instanser – og den største mengden uttalelser var knyttet til Hamar flyplass, det omstridte høyhuset ytterst på Tjuvholmen, og Gjørsli fjelltak.

LES OGSÅ: Muligheter for forlenget båtsesong

Det er dog med stor skuffelse jeg leser saksdokumentene fra kommuneadministrasjonen til det formannskapsmøtet 23. mai (http://innsyn.hamar.kommune.no/motedag?offmoteid=279292).

Svært få av innbyggernes høringsinnspill har blitt tatt til følge … Hmmm, hva er vitsen med engasjement, tenker jeg …

Svært mange av oss er jo opptatt av å beholde mest mulig av Tjuvholmen som rekreasjonsområde, samt unngå at det kommer en skyskraper ytterst på holmen – med dertil ødeleggende virkning for friluftsliv, bading, maritime aktiviteter. Jeg tenker da spesielt på skygge, trafikk, kalde luftstrømmer og kraftig turbulens fra høyhuset.

LES OGSÅ: HAbloggen: Høyt hotell på Tjuvholmen eller ikke

Kommuneplanens arealdel, vedlegg 2 «Estetikk, arkitektur og byform», inneholder et kapittel som omhandler høyhus – Kapittel 8 «Høyhus og bygg som utfordrer byens skala».

Jeg foreslo noen mindre endringer til dette kapittelet som forklart nedenfor.

Selvfølgelig ble ingen av disse punktene tatt til følge – ei heller den mengden av innspill kommunen fikk fra andre innbyggere når det gjelder det foreslåtte høyhuset ytterst på tuppen av Tjuvholmen.

Slik jeg leser det, så er kommunens tekst i vedlegg 2 til kommuneplanen en direkte «invitasjon» til etablering av det omstridte høyhuset ytterst på Tjuvholmen. Spesielt gjelder dette følgende punkt:

8e) Landemerke. Høyhus er signalbygg og kan bli viktig referanse i et større landskap. Form og uttrykk bør gis stor omtanke slik at bygningen kan bli et positivt kjennetegn for Hamar i et lengre tidsperspektiv.

Her er mitt innspill til endring av dette punktet:

8e) Hamar bør ikke benytte høyhus som landemerke. Et landemerke er ikke et høyest mulig bygg, men heller et unikt og vakkert bygg som gjerne er godt tilpasset omgivelsene.

Gode eksempler på unike landemerker i Hamar er Domkirkeruinene, Vikingskipet, Stupetårnet med Koigen i bakgrunnen.

Jeg foreslo også et nytt punkt:

Punkt 8 i) Høyhus skal ikke tillates etablert i strandsonen i Hamar.

Jeg har tidligere påpekt at begreper som «signalbygg», «landemerke» og «miljøfyrtårn» nå benyttes i et profittjag av utbyggere over hele landet for å få ubegrensede rammer for byggehøyde og plassering – ofte ytterst i strandsonen.

Hamar kommune er tydeligvis ikke noe unntak i så måte. Vår egen kommuneadministrasjon reklamerer jo faktisk for høyhus ved å bruke ord som «signalbygg» og «landemerke» i den nye kommuneplanen!

Nyt solen og kos dere på Tjuvholmen eller et annet sted langs Hamars utrolige flotte strandsone – så lenge vi har den!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat