Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Må det skje et dødsfall før noen tar grep?

Publisert: 14.des.2018 15:47
Oppdatert: 14.des.2018 15:48

Hjernehinnebetennelse er en sykdom som lettest rammer ungdom i aldersgruppen 16-19år. I dag må en betale selv for vaksinen mot meningokokksykdommen. Det tok et dødsfall og ei alvorlig syk jente, før vaksinen ble tilbudt gratis for ungdommen i Buskerud fylkeskommune det året. Skal vi vente på et dødsfall i Hedmark også?

Elevene i videregående skoler er de mest utsatte for å få sykdommen. Store sammenkomster, fest, alkohol, deling av flaske, glass eller sigarett øker risikoen for å bli smittet. Sykdommen utvikler seg raskt og rundt 10 prosent av dem som får sykdommen dør. I følge Folkehelseinstituttet døde tre ungdommer av betennelsen det første halvåret av 2018.

Vaksinen varer i fem år, og anbefales å tas i første klasse på videregående. Blant ungdommen, er det spesielt russen som blir rammet mest. Men vi vet at i dag ferdes både første-, andre- og tredjeklassinger sammen mer og mer. Dette gjør at enda flere blir utsatt.

Ungdommens Fylkesting i Hedmark ønsker seg et tilbud om gratis vaksine mot hjernehinnebetennelse for alle elever ved de videregåendeskolene i vårt fylke. Ett dødsfall er ett for mye, så ikke la det skje i Hedmark også!

komiteleder Økonomi, eiendom og regionalt samarbeid, Ungdommens Fylkesting

komitenestleder Økonomi, eiendom og regionalt samarbeid

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke