16. sep
 
Må formidles til andre

0
Publisert: 02.mar.2016 04:00
Oppdatert: 02.mar.2016 04:00

Hedmark må satse massivt på utdanning, skriver rådmannen i Hamar i sitt innlegg i HA 1. mars. Ikke bare viser han at han behersker statistikk, her kommer også gode analyser til politikerne i Hedmark. Det er egentlig ikke mye nytt i artikkelen, men det er nytt at en leder i en stor kommune snakker om forholdene, og til og med kommer med forslag til løsninger. Jeg håper, for Hamar og Hedmarks del at vår rådmann har gode pedagogiske evner slik at han evner å formidle dette til alle kommuner Hedmark.

Ordtaket; den enes død – den andres brød, kan gjerne overføres til situasjonen i industrien nå. Sør-Vestlandet ser ut til å få en langvarig downperiode, og dette sammen med gunstig utvikling av den norske kronen gir innlandet en god muligheter til, på kort sikt å hevde seg, både lokalt og på eksportmarkedet.

Jeg håper rådmannen får med seg alle kommunene til å dra sammen, heve utdanningsnivået i fylket vårt slik at vi står sterkere i konkurranse når alle oppdager at vi fortsatt trenger olje, mye olje i mange tiår fremover.

Høyere utdanning/kompetanse vil helt klart gi oss mange nye muligheter, eks; kommunesammenslåing, utvikle høyskoler/universitet, transport samarbeide E6/jernbane og mange flere områder. Den som tør å tenke fremover ser her hvilke muligheter Hedmark og Oppland vil få, som ledende innlandsregion.

Da vil ikke Mjøsa oppleves som grensen mellom to fylker, men limet i Innlandet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke