Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
Ordførerkandidat: Knut Fangberget.FOTO: JENS ERIK JENSRUD
 
Må ha kontroll

Publisert: 04.mar.2015 04:00
Oppdatert: 06.mar.2015 16:11

Hamar kommune har god økonomi, men nå bruker vi litt mer penger enn vi har. Det har vi gjort over noen år. Høyre har fra starten av denne kommunestyreperioden stadig pekt på behovet for å kjøle ned økonomien for å sikre oss at vi har god råd på lang sikt til å yte gode og forutsigbare tjenester.

Høyre har fremmet flere forslag for å bedre lånebalansen og dempe utgifter til renter og avdrag på lån. Vi har ment at et samarbeid med private aktører for at kommunen ikke skal ta all risiko alene, har vært viktig. Vi vil prøve nye ideer og nye løsninger.

Det er ikke så viktig å avgjøre hvem som har skylda for den situasjonen vi er i. Det er sikkert litt skyld hos alle. Men det er klart at vi har en større ryddejobb nå, enn om vi hadde startet i 2011 slik daværende rådmann Svein Skaaraas med rette sa vi måtte.

Agenda Kaupang rapporten, som er laget etter oppdrag fra Hamar kommune, slår fast at det er økte driftsutgifter og for høyt driftsnivå som er grunnen til den økonomiske ubalansen vi har, ikke bare økt lånegjeld slik mange hevder. Rapporten skal danne et felles utgangspunkt for virkelighetsforståelsen av hva som er utfordringene, for så å finne veien videre.

Det er slik at dagens posisjon har hatt ledelsen og muligheten til å ta tak i dette tidligere, og den kritikken bør de ta, for nå raskere å ta inn over seg behov for endringer.

Høyre har tatt til orde for og fått vedtatt, at kommunen bør ha et 10-årsbudsjett for å se de lange linjer. Vi trenger å bygge opp igjen reserver til investeringer i skole, barnehager og eldreomsorg. Det er nødvendig i en kommune som vokser. Høyre vil bidra til et ansvarlig langtidsbudsjett for Hamar der vi lander med en sunn økonomi. Men det krever også en vilje fra posisjonen til å tenke nytt.

Hamar kommune har som tidligere sagt en god økonomi, men vi må dempe veksten og bygge opp igjen fond. Det vil bli harde diskusjoner om hva som er rett, men det er ingen ting som truer velferd og arbeidsplasser i Hamar kommune mer enn en økonomi ute av kontroll.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke