Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Må ikke være sosialist for å være feminist

Publisert: 11.mar.2019 15:25
Oppdatert: 11.mar.2019 15:30

Med initiativ fra Sosialistisk Ungdom arrangerte Unge Venstre, Kvinnefronten og Rød Ungdom 8. mars-tog i Hamar i går. Sammen markerte vi kvinners rettigheter med spesielt fokus på abort, hvor også hvert parti tok opp hva kvinnedagen betydde for dem. Det som var synd var at hverken Unge Venstre eller Kvinnefronten i det hele tatt ble nevnt av HA.

8. mars er en dag for å ta opp alle kvinner rettigheter, ikke bare de som er sosialistiske. Når Venstre ble dannet i 1884 var vår viktigste sak allmenn stemmerett, uavhengig av din utdannelse, formue eller kjønn. Det var derfor vi fikk igjennom allmenn kvinnelig stemmerett i 1913. De prinsippene bar vi fortsatt når vi valgte Norges første kvinnelige partileder, Eva Kolstad, i 1974, og de prinsippene har vi også med oss i dag.

Venstre har fått igjennom en tredeling av foreldrepermen, som gir mor en del, far en del og en del som de kan få fordele mellom seg. Det at kvinner og menn har rett på en like lang foreldreperm er bare begynnelsen på en reel likestilling i arbeidslivet. Arbeidsgivere kommer ikke lenger til å nedprioritere det å ansette eller forfremme kvinner fordi de har rett på en lenger permisjon, som har vært et stort problem. En tredeling av foreldrepermen kommer til å bringe likestilling i praksis til mange.

Venstre har vært et likestillingsparti når vi ble stiftet, og det er vi ennå. Da er det synd at hverken faktumet at vi var medarrangør av 8. mars-toget i Hamar eller at appellen til leder i Hamar og Omegn Unge Venstre, Sindy Pham, ble nevnt av HA. 8. mars er likestilling er en dag for likestilling og inkludering, og det at HA ikke inkluderer ikke-sosialistiske organisasjoner viser kanskje at likestilling og inkludering har kommet så langt som vi skulle ha ønsket.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke