Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Må også være villig til å prioritere utjevning
HA valgte, helt betimelig, å skrive om lederlønn i offentlig sektor på Hedmarken lørdag 16.mars.

Vi kan lese om hvor stor forskjell det er i de fire kommunene, om forskjeller mellom lønn til kvinner og menn og vi ser store forskjeller innenfor sammenlignbare grupper.

Våre fagforeninger har hatt stort fokus på utjevning av lønnsforskjeller på ledernivå i en årrekke, og det er meget gledelig å lese at rådmannen i Ringsaker, Jørn Strand, sier at man over tid vil se at utviklingen skal gå i riktig retning. Dette kommer vi til å følge opp, både på lokalt og regionalt nivå.

Når vi skriver at lønnsforskjellene er for store og at det ikke er noen grunn til at dette skal fortsette, ser vi ikke kun på topp og bunn. Vi ser på objektive kriterier, og vi ser på de gode tjenestene våre medlemmer leverer til det beste for brukerne i Ringsaker kommune. Det er gode ledere i Ringsaker, og det skal lønnsnivået avspeile. Når vi sier at det fortsatt er for store forskjeller mellom kjønn og mellom sammenlignbare grupper, mener vi tallene som HA presenterer taler sin egen sak. Det bør ikke være forskjeller på 140.000 kroner innenfor ett virksomhetsområde, og det bør ikke være forskjeller på over 400.000 for enhetsledere.

Vi forstår Jørn Strand når han sier at det innenfor en pott er vanskelig å gjøre store hopp. Spesielt om man legger prosentvis uttelling til grunn, og har som mål at alle skal ha tilnærmet lik prosentmessig lønnsvekst. Matematikken er dessverre slik at prosenttillegg på ei årslønn på 650.000 og ei lønn på 850.000 gir svært ulikt resultat.

Frontfagets ramme har blitt lagt til grunn for forhandlingene om lokal lønn. Fagforeningene vil selvfølgelig forholde seg til tariffavtalenes bestemmelser, men ser at dersom man vektlegger prosenttillegg uten å gjøre tøffere prioriteringer vil man aldri kunne oppnå et mer likestilt lønnsnivå for ledere.

Hvis det er slik at man over tid har vært villig til å betale for å beholde enkelte ledere, eller har vært villig til å betale det et angivelig marked krever, må man også være villig til å prioritere utjevning når forskjellene har blitt så store som de nå er. Det stiller offentlig virksomhet i et grelt lys om en ikke tar nødvendige grep. Nå.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke