Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Må øke lærlingtilskuddet med 10.000
Læreplasser i Hamar.

Publisert: 02.sep.2015 04:00
Oppdatert: 02.sep.2015 08:48

HA skrev 19. august om det store antallet unge uten læreplass. Dette er alvorlig. Ungdom som tar utdanning innen yrker vi sårt kommer til å trenge arbeidskraft i åra som kommer skal ikke oppleve at samfunnet ikke stiller opp slik at de ikke får fullført utdanningen.

En høy andel av de unge som henvender seg til Nav har ikke fullført videregående opplæring. Mange faller fra som følge av at de nettopp ikke får læreplass. Det er i ferd med å etableres et stort sosialt skille mellom dem som har og dem som ikke har fullført videregående som forsterkes når ledigheten øker.

For å unngå at stigende ungdomsledighet biter seg fast og skyver unge permanent ut av arbeidslivet, må hovedfokus være på å bygge opp ungdommenes kompetanse, og sikre gjennomføringa av skoleløpet. Da er retten til læreplass helt sentral.

Hamar Arbeiderparti mener næringslivet som stiller opp må belønnes bedre. Vi mener lærlingtilskuddet må opp på nivå med kostnaden for en skoleplass i videregående. Det vil innebære en økning på lærlingtilskuddet på godt over 10.000 kroner pr. lærling som bedriftene tar inn. Til sammenligning er Høyreregjeringens forslag på kun 2.500 kroner pr lærling. Bedre gulrøtter til bedrifter som kan ta inn lærlinger er nødvendig.

Men det offentlige må gå foran med et godt eksempel. Hamar kommune har økt antall lærlinger fra 24 til 30 pr år, og vi har ambisjoner om å ta inn flere i åra som kommer.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke