Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Må stille krav til form, farge og ryddighet

Publisert: 08.apr.2019 15:04
Oppdatert: 08.apr.2019 15:19

Strandveien i Brumunddal lå om sommeren støvete og varm og førte oss unga ned til Nerkvernstranda, til bølgeskvulp og famlende svømmetak mens Julie (Alfstad) sto på stranda og luftsvømte med arma. Var vi heldige, holdt hun oss under haka så vi ikke slukte Mjøsa. Vi kunne kvile i skyggen av fyldige furutrær.

Langs stranda her kunne vi gutta lage flåter av drivtømmer, stake og padle av gårde uten redningsvester.

Strandveien var en bakvei i skyggen av sentrum, men 100-200 meter langs veien lå over 150 års næringshistorie i bygningskropper i de forskjelligste former og farger. Her var brænderiet, bakkelittfabrikken mener jeg å huske og Brumunddal Frø som sendte pakker med frø som blomstret opp over det ganske land. På Steinar Larsens plastfabrikk, Stela, ble de første ovale, kvite globoideskene med blå skrift laget i det nye materialet plast.

Etter at E6 ble lagt parallelt mellom Strandveien og stranda, ble veien vår med sine bygninger langt mer synlig, et utstillingsvindu ved innfarten til Dala.

Kommunen har brukt millioner på Mjøsparken, brygge og rundt tretårnet. Slik vil vi ha det, bruke områdene og vise hvor fint vi har det. Her vil vi bo, arbeide og rekreere. Tiltrekke oss oppmerksomhet og folk.

Er vi like målrettet når det gjelder standarden på den andre siden av E6? Nå skal en ny tomt legges ut langs Strandveien. Hvilke krav setter vi til bygninger og miljø som nå settes inn i utstillingsvinduet vårt her og langs E6 ellers i kommunen vår?

Vi vil tiltrekke oss og ønske næringsvirksomhet velkommen, men må denne virksomheten nødvendigvis huses i grå aluminiumskasser - eller hva de nå er laget av - med diverse, rekvisitter og reklamer utenfor? Hamar har sitt Midtstranda som ikke akkurat er presentabelt. Vi behøver ikke å lete lenge etter liknende vill etablering ved innfartsårene ellers i landet.

Jeg mener altså at vi må stille krav til form og farger og ryddighet til nyetableringene som nå popper opp langs Strandveien, i Nydal og på Rudshøgda. Disse bygningskroppene blir stående i et kilometervis langt utstillingsvindu i kommunen vår.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke