Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Måtte batteriene gå tomme
Mobiltelefon på konsert

Publisert: 03.aug.2016 04:00
Oppdatert: 03.aug.2016 09:13

I den grad det har noen som helst interesse, overvar jeg forleden en Bjørn Eidsvåg-konsert. Men det som har interesse, var livet i konsertsalen. Befolket av dannede mennesker skulle en tro, der de kom svinsende med sine med sine halv- og helfylte vinglass. Man var jo kulturinteressert, må vite.

I god tid før konsertstart satt de kulturinteresserte og grånende, pent på stolene. I alle fall til å begynne med. Men dog:

Straks åndsmennesket på scenen tok fatt på refrenget for annen gang i kveldens første låt, forsvant imidlertid kulturinteressen som dugg for solen. På bekostning av hver og ens egeninteresse for egne opptak.

To rader foran - og jeg skal ikke fortelle hvor tildragelsen fant sted - befant det seg et pent antrukket par. Herren – og trolig var den innkjøpt for anledningen - var iført stripete skjorte. Hans bedre eller skulle det vise seg, noe mindre bedre halvdel, hadde heller ikke glemt det for henne det viktigste: Mobiltelefonen med diverse pixlers kamera, skjerm med meget godt lys, holdt på strake armer. Her skulle visst minnene bevares for ettertiden. Den skjortekledde hadde minsanten også egen mobiltelefon. Parallell-opptakene pågikk hver gang vi mente vi kunne hygge oss i stillhet med Eidsvågs særegne tekster og musikalske tonefølge.

Også på min rad til venstre – og høyre – befant det seg de som ikke kunne dy seg: Opptak og kameralyset rett mot musikerne og vokalist. Nå har vel den opptredende fra Sauda innsett at det beste er tilgivelse, for ellers burde han gjort som enkelte andre: Stoppet konserten og manet til omtanke for oss andre. For vi satt faktisk og hørte på, lo gjorde vi også, men mobiltelefonen lå i lomma. Ingen av oss hadde noe ønske om å demonstrere vår åndsfattigdom.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke