23. okt
Sjakk: Magnus Carlsen, nest best i lynsjakk.
 
Magnus Carlsen en dårlig taper

Publisert: 02.jan.2017 16:58
Oppdatert: 02.jan.2017 17:01

På topp i sjakk i verden har gjort Magnus Carlsen (MC) til en dårlig taper. Han har sannsynligvis mistet bakkekontakten. Under VM i langsjakk fikk han ei saftig bot fordi han ikke møtte opp til pålagt intervju på ett parti han tapte. Han oppførte seg som en bortskjemt unge. Karjakin møtte opp på hver eneste pressekonferanse også på de partiene han tapte.

Karjakin gratulerte MC da seieren var ett faktum. Da spurte ei riksavis: «Har det tippet over for MC «? Under VM i lynsjakk har MC sagt at han kommer i siste liten for å psyke ut konkurrentene. Han svirrer også rundt til konkurrentenes bord de gangene han er tidlig ferdig med sitt parti. På toppen av alt har han som den eneste i VM en egen louge. Dette er visst fordi han får så mange spørsmål fra journalister. Tull og tøys, han har folk rundt seg som kan skjerme han mot pågående journalister. Med andre ord han lesser over sine problemer på konkurrentene. Fordi journalistene er der uansett.

Nå var det en polakk som gjorde en kjempetabbe i siste parti som Karjakin vant og dermed ble Karjakin verdensmester. MC forlot arenaen uten å gratulere Karjakin da han forsto at Karjakin var verdensmester. MC var rasende fordi Polakken tapte og mer enn antydet att polakken tapte med vilje. MC gjorde selv en kjempetabbe mot Karjakin og tapte mot han. MC har seg selv å takke for at han ikke vant VM i lynsjakk. Han kan ikke vente hjelp fra andre.

På toppen av alt forlot han avslutningsseremonien som var dedikert til Karjakin før den var ferdig. Makan til oppførsel. Når skal journalister og kommentatorer slutte og unnskylde eller tie oppførselen til MC.

Håper de tar ett kraftig oppgjør med denne type oppførsel denne gangen. Er det noen i sjakkforbundet som har ryggrad til å si fra?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke