hacklink
18. sep
 
Make Innlandet great again

Publisert: 06.feb.2017 16:50
Oppdatert: 06.feb.2017 16:59

USA har fått ny president. Vi hører stadig om at det skal bygges murer mot naboland, og begrense og nekte innreise fra land med annen kultur, religion og etnisk bakgrunn. For de fleste av oss i Norge er dette et skritt i gal retning når det gjelder respekt for andre folkegrupper og de mange i verden som trenger solidaritet og internasjonal støtte på tvers av landegrensene.

Her i Innlandet lever vi i trygge omgivelser med fri ferdsel mellom våre to fylker. Ingen grensekontroll over Mjøsbrua og ingen væpnede vakter ved fylkesgrensene. Det er med andre ord fryd og gammen. Litt uenighet om ulv og rovdyr, men det er i denne sammenhengen bare en bagatell, og kanskje også litt positivt.

Nå er det viktigere enn noen gang at vi her i Innlandet står samlet og framhever Innlandet som en region som satser på framtida. Innovativ, positiv og framtidsrettet utvikling for framtida, og de generasjoner som kommer etter oss.

Vi må slutte med innbyrdes kamper når det gjelder de viktige samfunnsoppgaver framtida krever. Vi må tåle at jernbane og vei ikke kommer akkurat der vi helst hadde sett at den kom ut fra egne preferanser. Vi må stå sammen om utdanning og forskning. Det er nødvendig at vi får til et akuttsykehus som kan hanskes med de alvorlig syke i framtida, selv om lokaliseringen ikke skulle bli den vi helst hadde sett selv.

Innbyrdes kamp i Innlandet svekker oss i konkurransen med andre regioner som også trenger store investeringer. Vi er nødt til å tenke regionalt og gjøre Innlandet great again. Det fortjener vi og alle som kommer etter oss.

Moelv

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke