Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Maken til sutring

0
Publisert: 02.okt.2015 04:00
Oppdatert: 02.okt.2015 13:17

Under overskriften «Norge – en bananrepublikk?» i HA 25. september skriver Johnny Wæhler rett fra leveren – og i den er det tydeligvis mye grums, frustrasjon og negative tanker.

Til å bo i et av verdens roligste, rikeste, beste og mest velorganiserte samfunn, finner han det likevel formålstjenlig å rakke ned på dagens politikere, samfunnsstruktur med demokratiet i spissen, eiendomsskatt og så videre i en sann smørje. Jeg vil utfordre Wæhler på følgende: Finn et land, hvor som helst i verden, hvor det skal være så mye bedre å bo enn i Norge. Og da ikke bare ramse opp ett eller flere land, men dokumenter påstanden med hele spekteret av forutsetningene for at det skal kunne sies å være bedre enn Norge.

For å ta dette med skatt. Wæhler er tydeligvis ikke klar over at skatt ikke er noe politikerne fordeler seg i mellom etter eget forgodtbefinnende, men etter helt bestemte regler som han også (hvis han stemmer da) er med på å legge premissene for. Til Wæhlers orientering: Skatt går til helse og omsorg, utdanning, samferdsel, forsvar, kultur, justisvesen og mye, mye mer. Skatten kreves inn, mest hos de som har mest, og minst hos de som har minst – og allerede her er vi vel på kollisjonskurs, Wæhler og jeg.

For mens Wæhler støtter det partiet som vil gi skattelette til de som har mest, mener jeg at skatten bør lettes for de som Wæhler har slik omsorg for, «enslige mødre og de som ikke klarer å følge med i galoppen». Men det er jo nettopp disse som får regningen når pensjonen reduseres og skatten økes slik Frp ønsker.

Synes han for eksempel det er rimelig at min tante på 102 år skal være med på å betale for ny E6 over skatteseddelen, i stedet for at vi som bruker veien betaler, i hvert fall en viss del. Selvsagt har min tante reist langs E6 og på andre veier her i landet gjennom et langt liv, men hun har neppe vært med på å slite ned asfaltdekket med piggdekk på vinterføre.

Wæhler er ellers til de grader bekymret for at han ikke får lov til å ha egne meninger. Tenk det. Han sprer jo om seg med egne meninger i hytt og vær – og det synes jeg er helt greit. Jeg er veldig for at han og hans meningsfeller må få ytre seg i det offentlige rom. Men samtidig må han da akseptere at han får motbør, at påstander som ikke holder vann blir imøtegått, og at teorien om at etablerte politikere sørger for å få seg internasjonale toppjobber faller på sin egen urimelighet. For ikke å snakke om «profetien» om at en ny «22.juli-tragedie» skal inntreffe.

Når det er sagt, vil jeg klart gi uttrykk for at det er mange ting som, særlig når det gjelder innvandring, ikke har vært godt nok ivaretatt. Integreringen, særlig i de større byene, har ikke på noen måte vært noen suksess.

Til slutt: Jeg tror da at jeg er etnisk norsk, og er for så vidt glad for det, men jeg er litt usikker, da min tipp-tipp-tippoldefar visstnok var bosatt i Töcksfors.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke