17. sep
 
Mange berørt ved både øst og vest

Publisert: 31.aug.2017 17:45
Oppdatert: 31.aug.2017 17:54

Mange blir berørt i byggeperioden, både ved Øst og Vest. Men ved Vest blir det hovedsakelig i anleggsperioden. Lederen for Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar (FA), mener at vi «lurer folk» når vi hevder at et fåtall hus, om noen, blir berørt ved vår kulvertløsning i Vest.

Men han burde forstått av det vi har skrevet før, at dette gjelder anleggsperioden. Da blir det støy av massetransport og anleggsmaskiner særlig ved tunellåpningen ved Bryggeriundergangen og på Jessnes. I tillegg blir det to åpninger for rømmingsveger, en i skogsområdet ved Snekkerstuvegen, og en i parken nord for Storhamarsenteret. Der vil det sikkert komme ut massetransporter, og bygges anleggsbrakker.

Men blir vårt alternativ valgt, vil ingen hus gå med, men mange vil sikkert bli sjenert av støy i byggeperioden. Men etter vårt syn må vel det mer enn oppveies av at alle som bor langs jernbanen fra Hamar stasjon til Jessnes, i all framtid slipper å høre et eneste person- eller godstog passere. Heller ikke blir det støy til alle rundt Åkersvika fra den hevede banen forbi Vikingskipet. CC Hamar Stadion var heller ikke noen liten grave- og utbyggingsjobb, i størrelsesorden som kulverten. Men de aller fleste av oss tålte det, noen av oss hadde glede av å se arbeidet skride fram.

Så ser vi at Smebye har fått en personlig informasjon av planleggingsleder Sverre Setvik. Det har ikke vi, og vi synes det er rart at godstogene i framtida skal gå med farten 100 km/t gjennom Hamar stasjon. Det er en kjent sak at godstogene ødelegger sporene for høyhastighetstog, og at høyhastighetstogene i blant andre Tyskland og Frankrike legges på egne spor.

Hvordan skal det bli her i Norge hvis godstogene skulle begynne å fare rundt i fellessporet med Intercitytoget med farten 100 km/t? Og hvordan skal disse togene komme seg rundt alle tilsvingene rundt Hamar, både i Øst- og Vest-løsningene som er beregnet for hastigheter på mellom 60 og 80 km/t? Tror Smebye at det blir et stort minus for godstrafikken hvis disse godstogene ikke får øke farten fra 80 km/t ved Espern til 100km/t ved Hamarbukta?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke