Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
JEMEN: Rollespill om Jemen i Hamar. Dette er et bilde som viseer den harde realiteten. Fem år gamle Salem ,som lider av underernæring, på en seng på sykehuset i havnebyen Hodeidah, sørvest forSanaa.Foto: AP
 
Mange engasjerte ungdommer, men hvor var HA?
9. november foregikk det årlige FN- rollespillet i kommunestyresalen i Hamar rådhus. Ajer, Børstad og Tynset ungdomsskole ble invitert til å delta i rollespillet.

Publisert: 22.nov.2017 11:01
Oppdatert: 22.nov.2017 11:05

Pressegruppen vår besto av oss, tre jenter fra Ajer ungdomsskole. Vi kontaktet HA, Hamar Dagblad, NRK, Østlendingen og TV2 for å komme og dekke saken. Til tross for at vi kontaktet så mange, noen flere ganger, kom kun Hamar Dagblad. Vi er skuffet over at ikke flere kom, siden konflikten i Jemen er en dagsaktuell sak og fordi det var så mange engasjerte ungdommer som samlet seg for å komme fram til en resolusjon.

HA skriver mange saker som i våre øyne er mindre viktige. De skriver daglig mange artikler angående sport. FN-rollespillet er et arrangement som kun skjer en gang i året. Derfor synes vi at det er dårlig at de ikke vil dekke dette. Ungdommen er fremtiden, derfor mener vi at ungdom som engasjerer seg i et så viktig tema er viktig. Det finnes mange historier og saker om hvor late og lite samfunnsengasjerte ungdommen er.

Hvis HA vil at ungdommen skal engasjere seg, må de vise at de faktisk bryr seg om det. Dere må vise interesse om at vi engasjerer oss. Alle elevene som kommer fra de forskjellige skolene har forberedt seg i lang tid, vi er veldig imponerte over hvor bra de har satt seg inn i rollene. Alle elevene er ivrige. De kommer med spørsmål og argumenter til innleggene som blir presentert. De samarbeider og prøver å lage en resolusjon til denne konflikten som foregår i Jemen. Alt de sier kan være reelle forslag til en dagsaktuell situasjon.

Tre personer fra FN-sambandet kom hit for å være med på rollespillet. Dette trodde vi også skulle kunne være en grunn til at media ville komme. Det handler tross alt om fremtiden til Jemen. FN selv har sagt at dette er verdens største humanitære krise, det er også den mest dagsaktuelle glemte saken i verden. I stedet for å fokusere så mye på sporten burde vi heller fokusere på landene i verden som trenger hjelp, og det faktum at ungdommen i dag prøver å finne en løsning. Vi vet at denne resolusjonen og at dette sikkerhetsrådet ikke kommer til å bli brukt til noe. Men dette er en øving for oss ungdommer på hvordan det foregår i den voksne verden. At FN-rollespillet holder til i kommunestyresalen viser at kommunen prioriterte dette arrangementet. Noe andre tydeligvis ikke gjør.

Vi syntes det er dumt at media ikke ville dekke saken. Her kunne de faktisk ha fått to saker i ett smekk. Det at ungdommen engasjerer seg er en. Den andre kunne handlet om FN-rollespillet. Hva det er, hvordan det gjøres og hva det går ut på. Dette kunne vært en gladsak for media.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke