23. okt
 
Mange misforståelser

Publisert: 29.aug.2018 14:46
Oppdatert: 29.aug.2018 16:21

Svein Ørsnes fra Rødt har et innlegg om Hamar kommune, eiendomsinvesteringer og omsorgstjenester som inneholder en del åpenbare misforståelser. For å kommentere de viktigste:

1. Parkgata 31 er solgt av Ideal eiendom til Omtanke AS, det vil si fra en privat eier til en annen. Det er en handel kommunen ikke er part i. Hamar kommune har ikke noe samarbeid med Omtanke ut over at vi er reguleringsmyndighet, slik loven pålegger.

2. Hamar kommune skal kjøpe 32 omsorgsleiligheter av private utbyggere. Vi gjør det for å sjekke ut om det blir rimeligere for kommunen enn når vi bygger selv. Konkurransen om å bygge disse blir lagt ut i september, og alle utbyggere stiller selvsagt likt i konkurransen. Også Omtanke, hvis de ønsker å gi anbud.

3. Hamar kommune skal drifte alle 32 omsorgsboliger selv, slik vi alltid har gjort. Det står i «regjeringserklæringen» til kommunestyreflertallet at omsorgsoppgaver ikke skal privatiseres. Jeg har aldri gått inn for privatisering, og det vet Svein Ørsnes. Det har jeg til og med sagt direkte til han.

4. Tomta ved klubbhuset på Briskeby ble lagt ut på anbud i markedet. Hvis Ørsnes synes prisen var for lav er det beklagelig at han ikke la inn anbud. Da ville både han og kommunen kommet godt ut.

5. Jeg synes det er hyggelig at Rødt blir aktive i lokalpolitikken i Hamar, men jeg tror jeg vil anbefale å legge større vekt på fakta fram til valget om et år.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke