Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Mange tør ikke gå over brua lenger

Publisert: 14.feb.2019 13:27
Oppdatert: 14.feb.2019 14:02

«Til nå har vi vært heldige. Det har ikke skjedd noen dødsulykke. Jeg tar bil til jobb. Jeg er engstelig og tør ikke gå over brua», uttrykte en med jobb på Sund.

I november 1957 ble Nessundet bru åpnet. Inntil da hadde all trafikk til og fra Helgøya vært avhengig av ferge. Selv om brua var smal, og biler bare kunne møtes på en møteplass midt på bruspennet, var dette et enormt framskritt for befolkning og næringsliv på Helgøya. Trafikkbildet har endret seg mye etter den tid. På 70-tallet ble brua forsterket, slik at den ble kjørbar for tyngre kjøretøyer.

På grunn av bruspennets krumming, kan man ikke se om det kommer motgående trafikk, og gjennom årene skjedde det mange mindre kollisjoner på brua. I oktober 2008 ble det derfor montert signallys som senere har blitt forbedret ytterligere, noe som har økt sikkerheten for bilistene betraktelig.

For andre og mykere trafikanter er situasjonen fremdeles uholdbar. «Fortauene» på hver side av kjørebanen er bare ca en halv meter brede, og gir verken plass for rullestoler eller barnevogner. Om vinteren er de dessuten ofte fulle av snø og issvuller. I dag er ikke kantene ryddet. Syklister som sykler i den smale veibanen, blir ikke registrert av kameraene som styrer trafikklysene, slik at motgående biler får «grønt lys». Dette har også forårsaket flere nestenulykker.

Biltrafikken er gjennom årene mangedoblet. Turisttrafikken har økt enormt og aktiviteten i landbruket på begge sider av brua har utviklet seg både gjennom forpaktninger og større landbruksproduksjon. Store vogntog og andre større kjøretøyer, skurtreskere, andre landbruksredskaper preger nå trafikken.

Sp vil igjen anmode om at det raskest mulig legges til rette slik at både landbrukstrafikken, biltrafikken, syklende og gående, også folk med barnevogner og rullestoler kan ferdes trygt over brua. Det må bety ny bru eller en form for tillegg til eksisterende bru.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke