Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Mangel på akutt- og langtidsplasser

Publisert: 07.mai.2018 13:45
Oppdatert: 07.mai.2018 13:45

Jeg leser i Ringsaker Blad at hjemmetjenesten og korttidsavdelingene i Ringsaker har merket et større press fra sykehusene når det gjelder utskrivningsklare pasienter. Det kan være at det ble akutt behov for en plass etter sykehusoppholdet, og mange som egentlig trengte en sykehjemsplass havnet på korttidsplass foreløpig. Disse pasientene kommer vel ikke med i statistikken på ventelisten for langtidsplasser eller sykehjemsplasser?

Det bør bli flere slike akuttplasser og langtidsplasser skjønner vi når vi ser i avisa at i 2017 gikk det med en 2–4 millioner kroner for å betale for pasienter som var utskrivningsklare, men som kommunen ikke hadde plass til. Men disse langtidsplassene på sykehjem regnes som dyre for stat og kommune. Andre omsorgsformer som kan være billigere blir derfor ofte foretrukket. Men hva med de sykeste eldre som akutt har fått behov for en langtidsplass? Mangel på gode og trygge langtidsplasser som det sykehjem gir, kan bli et økende problem hvis ikke tilbudet opprette holdes.

I Ringsaker kommunes budsjett for 2018 til 2021 kan jeg ikke se penger til flere korttidsplasser og det de kaller avlastningsplasser som kan være ønskelig, men Tømmerli bo- og aktivitetssenter får 26 nye omsorgsboliger som forventes å være i drift fra 1. januar 2019. Så er det satt av penger til å forberede nytt sykehjem i Moelv. Om sykehjemmet her står det at bygget er i generelt dårlig forfatning med blant annet svikt i bærende konstruksjoner. Skal dette rives?

Men hva med den nyeste delen som nå er korttidsavdeling og ønsket oppgradert for rehabilitering av oss i Moelv? Ja, det er mye her en kan lure på.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke