Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
AKTIVITET: Her er Sondre Justad i aksjon under konsert på Tjuven Musikkfest på Tjuvholmen i sommer. FOTO: Torbjørn Jørstad
 
Mangelfulle faktaopplysninger
Tjuvholmen: Hamar kommune har nå fått utarbeidet en rekke dokumenter om Tjuvholmen, men de mangler noe informasjon.

Publisert: 19.sep.2018 13:37
Oppdatert: 20.sep.2018 10:59

Det er brukt arkitektfirmaer, faggruppe innen kommunen, og rådmannen legger saken frem for formannskapet 19/9 d.å.

Et av dokumentene heter «Planprogrm med veiledende plan for offentlige rom for Tjuvholmen».

I del 1 Innledning står bl.a. «Tjuvholmen er en grønn halvøy svært sentralt på Hamar. Halvøya knyttes til sentrum via strandpromenaden, men er allerede adskilt fra sentrumsstrukturen på grunn av jernbanen. Foreløpig er denne perlen kun benyttet av enkelte som har konkrete ærend i forbindelse med maritime aktiviteter, eller om de skal til Boligpartner, som har sitt hovedkontor her....».

Ved selvsyn har jeg under besøk på Tjuvholmen registrert at Hamar Roklubb (ro- og kajakklubb - etablert i 1881) har sitt klubbhus og sitt store og moderne lagerhus ytterst på Tjuvholmen.

Der var det også lagret 10 små joller (av typen VG-joller) trolig beregnet på barn.

Hamar har også angivelig i mange år hatt en kvinnelig roklubb. Aktivitetene i roklubbene på Hamar har selvfølgelig variert opp gjennom årene, slik det også har vært i mange andre frivillige organisasjoner.

Men Hamar Roklubb har i allfall hatt sin faste base på Tjuvholmen i mange år, og klubben har utvilsomt hatt sin plass i byens idrettsliv.

Nær småbåthavna registrerte jeg at det var satt opp to store telt for servering, og det ble reklamert med «allsangkveld» hver onsdag hele sommeren, med andre ord en betydelig kulturaktivitet i trivelige omgivelser.

Det er for øvrig også en rekke bord og benker på grøntområdet, som er tilgjengelig for alle.

Ytterst på TJuvholmen er det også inngjerdet et grøntområde, som spesielt er beregnet på at hunder og hundeeiere kan få ha et «friområde» i frie og fine omgivelser. Der var det stor aktivitet under mitt besøk.

Av rådmannens saksframlegg framgår bl.a. under avsnittet «Konsekvenser for barn og unge»: «Planområdet er i dag ikke nærmiljø for barn og ungdom og får ingen konsekvenser for barn og unge som særskilt gruppe. Utvikling av Tjuvholmen som rekreasjonsområde, tilgjengelig og tilrettlagt for barn og unge vil bli et positivt tilbud. Når det etter hvert utvikles betydelig boligmasse i strandsonen, vil Tjuvholmen kunne bli et positivt nærmiljø for mange barn og unge...».

Personlig er jeg ikke så sikker på at så mange barn og unge i Hamar - og for den saks skyld også barnefamilier, eldre og funksjonshemmede er veldig opptatt av at det blir «betydelig boligmasse i strandsonen», men jeg tror at mange nye beboere på Espern vil sette pris på at Tjuvholmen forblir grøntområde og rekreasjonsområde for ulike aldersgrupper, uten unødig inngrep i det naturen har skapt.

Etter hvert som flere store, åpne plasser i byen er blitt bebygd - eller tatt i bruk til andre formål, er det også blitt behov for nye arealer for omreisende sirkus og tivoli.

Noen av disse har funnet plass for sin virksomhet på Tjuvholmen, så «holmen» har også vært nyttig for disse.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke