Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Manglende politisk vilje

Publisert: 17.sep.2018 15:06
Oppdatert: 17.sep.2018 15:13

Fylkesveg 168 Oset-Vestre Skogbygd er elendig, pr definisjon ikke infrastruktur. Den minner om et militært nedslagsfelt. Fylkesråden erkjenner at noe trengs å gjøres. Dette er jeg fullstendig enig i. Men viljen er ikke til stede for å gjøre nok, og gjøre det fort nok.

Hun sier at 1,5 millioner er omdisponert i 2019-budsjettet til formålet. Dette setter jeg store spørsmålstegn ved. Er budsjettet allerede vedtatt for 2019? Økonomiplanen for 2018-21 er vedtatt, men først 12. desember i 2017 ble fylkeskommunens 2018-budsjett vedtatt. Ikke noe statsbudsjett å forholde seg til, så hvordan omdisponere i et budsjett man ikke har?

Da er det mulig å bruke langt mer enn 1,5 millioner om viljen er her. Hun påpeker videre at ca 70 millioner brukes til ny undergang i Løten. Fra før er 20 millioner gravd ned under Jernbanen ved Kilde, og nå 70 millioner til. Dette etter at Hamar ikke ville bruke disse pengene. Derfor kunne de omdisponeres til Løten. Dette glemte Fylkesråden å si. Jeg er ikke forbannet på dette, for det er nødvendig, men det er ikke dermed sagt at man ikke skal ha veg ellers i kommunen. Da bør Fylkeskommunen si fra seg ansvaret for resterende vegnett. Nå må mye gjøres med Fylkesveg 168.

I 2017 gikk Hedmark med et positivt driftsresultat på ni prosent. Teknisk Beregningsutvalgs anbefaling er fire prosent. Mye ble derfor overført til fond. Jeg anmoder derfor Fylkeskommunen om å benytte fondsmidler til øyeblikkelig utbedring av fylkesveg 168. I Kommunevalgkampen i 2007 tilbød Løten kommune ved ordfører å forskuttere tre millioner, til utbedring. Jeg forutsetter at samme tilbud kommer fra Løten kommune nå. Eller er det slik at kun sentrum skal prioriteres med veger, underganger, lekeparker og aktivitetsparker?

Jeg tenker på skolebarn, eldre mennesker, foreldre og alle brukere av veien. Også gårdbrukerne, som får sin melk ferdig skummet på veg til meieriet. Stakkars yrkessjåførene som kjører denne vegen. Et annet aspekt er at det er 80 km fartsgrense hele veien. Også over gårdstun og tettbebygd strøk der små barn bor. Dette må endres. Men veien er vel veien Gud glemte, Fanden forlot og Fylkeskommunen overtok.

Jeg har henvendt meg til Statens vegvesen om vegens tilstand, Trygg Trafikk grunnet trafikksikkerheten og til Arbeidstilsynet, grunnet HMS for de yrkessjåførene som frekventerer vegen.

Nå forventer jeg handling og ikke tomme politiske ord. Det er også et kommunevalg i 2019, der også skogbygdinger har stemmerett. Noe må gjøres med vegen nå. Om viljen er til stede, kan det skje med en gang.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke