Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Mangler det kreativitet i Hamar?

Publisert: 21.jun.2017 21:33
Oppdatert: 22.jun.2017 00:37

Jeg leste ordfører Einar Busteruds innlegg i HA 12. juni. Etter Busteruds mening er Hamar Innlandsbyen. Og alt er såre vel her. Innbyggertallet bare vokser, og problemene likedan. De to siste orden sa han ikke.

Jeg forstår det slik at Busterud ønsker enda større trafikk av kjøpende i Hamar. Da slår det meg at Bolleland på Espa har vist kreativitet. Der har de klart å få bilistene til å stoppe for å kjøpe et berømt produkt fra Espa. Og pølsebua på Skibladnerbrygga har funnet en måte for å få en kundekrets som kommer igjen og igjen.

Jeg mener ikke at en bollekiosk eller pølsebu er veien å gå for å revolusjonere trafikken eller handelen i Hamar. Men Hamar har veldig spesielle muligheter hvis byen kikker utenfor skigarden. Byen ligger midt i sentrum av Innlandets ulve-kommuner, og da ville det være naturlig å gjøre noe utav det.

Hvorfor ikke lage en liten innhegning på ca 100 kvadratmeter i Strandgateparken, og plassere en ulv eller to der og i nærheten av ulvegården. Ville det være god butikk å etablere et utsalg av kjøtt som har gått ut på dato. For ulvetilskuerne ville det bli populært å kjøpe noen kjøttstykker for å mate de kjøtthungrige individene.

Dette ville være et vinn-vinn-prosjekt. For det første ville det tiltrekke seg turister, og for det andre kan man si at brukandes kjøtt ikke blir kastet i søpla. Rovdyrene har ikke mulighet for å lese datostemplingen, og ikke tror jeg at dyrene blir syke av den slags mat. Etter en tid kan man variere attraksjonen ved å permittere ulvene og så sette inn bjørn, gaupe eller jerv. Mange varianter finnes også. For eksempel mår, oter, grevling og rødrev. Handelsstandens forening, sammen med kommunen, bør kunne å lønne en dyrepasser, som sammen med ovenfornevnte kjøttkremmer blir to nye skattebetalere.

Ergo vinn-vinn-tiltak. De dyrene som i perioder befinner seg i innhegningen kan føle seg trygge for at ingen illsinte sauebønder kan forsøke seg på å skade dem. Naturvernforbundet bør også støtte et slikt foretak.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke