Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Mangler faglærte håndverkere

Publisert: 05.jul.2019 12:26
Oppdatert: 05.jul.2019 12:31

Jeg har merket meg fra media at det i byggebransjen er en skrikende mangel på faglærte medarbeidere. Det forundrer meg at Undervisningsdepartementet som råder over den aller høyeste utdannet og kunnskapsrike stab, ikke får øynene opp for at samfunnet ikke kan leve og fungere når innbyggerne består av bare akademikere, professorer, og politikere som ikke ser forskjellen på en bile og en øks, eller forskjellen på en høygaffel og et møkkagreip.

Jeg mener at samfunnet må ta godt vare på de gode yrkesskolene som enda finnes, og at unge folk som ønsker å lære et fag, (det være seg bygningsfag som består av både forskalingssnekkere, murere, varme /ventilasjon, rørleggere elektrikere og sikkert flere spesialkunnskaper), må tilbys de samme gode stipend og studielån som ytes ved universitetene.

Jeg forstår veldig godt at unge gutter og jenter som har terpet, matematikk, språk og andre skolefag i 10–12 år kan bli drit lei lærebøker og klasserom. Da kan det være attraktivt få lære et yrkesfag, og da er det viktig at Undervisningsdepartementet passer på å fange opp håndverksaspiranter, det gjelder selvsagt både gutter og jenter.

I likestillingens ånd, viser det seg at også jenter gjør en god jobb, som yrkesutøvere og innen helse og omsorg yrkene gjør begge kjønnene en uvurderlig god tjeneste. Det er en tjeneste som vil være til stor glede og nytte for de aller fleste innbyggere i vårt samfunn, jeg har lagt merke til at mange unge mennesker liker å være omsorgsmedarbeidere, og da må de folkevalgte sørge for at disse må få den lønn og pensjonsrettighet de fortjener og har rett på slik kan samfunnet bli beriket med allsidige tjenester og hjelp

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke