17. sep
 
Markedsdiktatur?

Publisert: 01.jul.2019 07:59
Oppdatert: 01.jul.2019 08:15

I HA 25/6 skriver Einar Lang-Ree at to politiske partier er nok, og at de mindre partiene må bort.

Med to partier tenker vel Lang-Ree på Høyre og Ap som motpoler. Problemet er at dette er to høyrepartier som i bunn og grunn fører samme politikk.

Forskjellen er at Ap ledes av en person fra en rikmannsfamilie og at Høyre ledes av en kvinne fra en arbeiderklassefamilie. Selv velgere som har stemt Ap i alle år ser knapt forskjell på politikken Ap fører og den som Høyre og regjeringen fører.

Ønsker for eksempel Høyre og Ap demokrati? Det kan man stille et stort spørsmål ved. Begge står fast på den forhatte markedsliberalistiske helsereformen og foretaksmodellen folket vil ha bort. Både helseforetaksmodellen, Kommunereformen, Regionreformen, ACER som både regjeringen og Ap tvinger igjennom mot folkets vilje, danner grunnlaget for TISA, som begge partier er for og som er rake veien til det markedsliberalistiske diktatur der markedets profitthunger skal styre samfunnsutviklingen på evig og irreversibel basis.

Hva velgere mener om disse sakene ignoreres og er for Høyre og Ap totalt irrelevant.

Med TISA er lokaldemokratiet dødt og folket får bare velge om de ønsker Jonas Støre eller Erna Solberg som sin markedsliberalistiske diktator. Det blir som å velge mellom pest eller kolera.

Ønsker velgerne derfor å verne om og beholde demokratiet både lokalt og sentralt er det derfor viktig at man svekker de tre store høyrepartiene Høyre, Frp og Ap og stemmer på andre partier.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke