Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
MAT: Eldre mister matlysten.Foto: Sara Johannessen , NTB SCANPIX
 
Mat for eldre i Stange
Det er flere og flere plasser som evaluerer «mat for eldre». Kok/kjøl-maten er kanskje ikke så bra som forespeilet.

0
Publisert: 31.okt.2015 04:00
Oppdatert: 31.okt.2015 07:29

Maten smaker ikke og eldre mister matlysten. Maten er ikke næringsrik nok. Resultatet blir underernæring og vekt-tap. De blir dårligere, mister overskuddet og vantrives. Det de ser fram til hver dag hele året igjennom, er ikke lenger den appetittvekkende middagen de ønsket seg. Det sosiale samværet blir da heller ikke slik det en gang var. Er dette en respektfull og verdig behandling av våre eldre? Fortjener de ikke et bedre liv i sine siste år?

Da det nye kok/kjøl-kjøkkenet ble bygd på Stange, ble det lovt at man skulle bruke kun førsteklasses råvarer. Hva skjer? Jo, det stikk motsatte. I følge artikkelen i HA 23.10.2015 serveres de dårligste og minst smaksrike potetene på Stange sykehjem., - og det midt i potetfylket Hedmark. Hvor er det blitt av løftet om høy kvalitet på råvarer da? Dette gjelder sikkert ikke bare poteter.

Omsorgen for eldre er heller ikke bra. Det går alt for lang tid mellom kveldsmåltidet og frokost viser det seg. Altså sulter de eldre da!! Hva slags verdibegreper legges til grunn for det? Den egentlige grunnen er vel sparing både når det gjelder personale og råvarer. Ærlig talt, - man kan da ikke spare slik at våre eldre ikke får nok mat og stell.

Dette er en skremmende utvikling. Hva skjer med dette om det skulle bli en kommunesammenslåing? – Noe vi selvsagt er sterkt imot. – Vi frykter det vil føre til enda flere innsparinger, noe som alltid går ut over de svakeste. Det positive oppi det hele er at det er satt i gang en evaluering av situasjonen. Vi håper det blir en endring når den kommer på bordet slik at våre eldre får et verdig og respektfullt stell de siste årene av sitt liv.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke