hacklink
buy instagram followers
19. sep
MÅLTID: Disse fire var ikke imponert over kvaliteten på mten i HAs reportasje fra Moelv. Fra venstre Laura Kristiansen, Sigfrid Simensen, Solveig Haugen og Klara Rosenborg.FOTO: JOHN ARNE HOLMLUND
 
Matservering i Ringsaker
HA har tatt opp mattilbudet for eldre i Ringsaker. Fire-fem beboere ved Moelv bo er utilfreds med tilbudet.

0
Publisert: 27.aug.2015 04:00
Oppdatert: 27.aug.2015 07:11

MENINGER

Fem politikere er intervjuet, der Pensjonistpartiet konkluderer med underernæring blant eldre i kommunen, KrF angrer på støtten til ett felles kjøkken, mens Høyre tror at det er «meget sannsynlig at andre kan levere like god eller bedre mat til brukerne».

De sier ikke noe om at de har foreslått det som et innsparingstiltak. Ordføreren vil ta kritikken på alvor, at det må vurderes tiltak som sikrer mer smak og at maten ser mer delikat ut. Hun berømmer de ansatte i matproduksjon for at det serveres «gode varierte, sunne og smakfulle retter», og med ferske råvarer, som sikrer godt næringsinnhold. Og at det nå er fire måltider pr. dag ved alle kommunens sentra.

HA unnlater å kontakte lederen for matproduksjon, i henhold til god presseskikk.

Deretter slår HA i en leder, opp om uverdighet, og at den såkalte kok-/kjølmetoden kun er et tiltak for at Ringsaker skal spare penger. Et paradoks er at det i samme avis er et oppslag om at 300 personer velger å kjøpe søndagsmiddagen ved kantinene på Hamars eldresentre, og at «stamgjestene på Presterudsenteret er store tilhengere av kok- og kjøl maten». Dette tross for at det finnes tilbud ved mange andre spisesteder i kommunen. Det skyldes vel ikke kun prisen?

I den artikkelen er både kjøkkensjefen og pleie- og omsorgssjef intervjuet og begrunner bruken av samme metode som benyttes i Ringsaker, og at det ikke skyldes bare økonomi, men også som et bidrag for å «møte kravene fra mattilsynet om rett temperatur på maten». Avisa viser også til Løten kommune, som har valgt å beholde matlaging ved hver institusjon. Må de hjemmeboende der varme opp rettene på nytt etter 30-40 minutters transport, noe som vil forringe kvaliteten?

Jeg er enig med Anita Ihle Steen i at en matopplevelse som de fem eldre i Moelv har, er en sak som må følges opp, noe jeg har god tro på at matproduksjons leder tar på det største alvor. Det bør også gjennomføres en snarlig brukerundersøkelse blant de ca. 700 brukerne, for å kartlegge brukernes syn. Ligger en fortsatt på en score på 5 (av maks 6)?

Jeg vet at denne enheten består av en stab med høy matfaglig kompetanse, som er svært opptatt at det skal produseres mat med god kvalitet, og med lokale retter. 70 prosent av middagsrettene blir produsert fra bunnen av. Jeg tror ikke mange spisesteder eller husstander ligger på kun 30 prosent bruk av halvfabrikata.

Jeg vil anbefale HA å besøke Tømmerli for å bli informert om hvordan maten produseres, og for prøvesmaking. Videre må de sentrale politikerne i kommunen vise tillit til sin matproduksjon. Også når det blåser opp.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke