Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
MDG forstår klimaforsking

Publisert: 06.okt.2017 12:32
Oppdatert: 06.okt.2017 12:43

Willy Barmoen stiller i HA 3. oktober flere spørsmål om klimavitenskap til MDG.

Vi svarer med glede.

Barmoen etterlyser en ikke-falsifisert fagfellevurdert artikkel som bekrefter at CO2-utslipp fører til global oppvarming. Det finnes tusenvis. Jeg mistenker imidlertid at han egentlig søker en artikkel som beviser at CO2-utslipp fører til global oppvarming. Og en slik artikkel finnes ikke. Teorier styrkes eller svekkes, men de bevises ikke. Teorien om at CO2-utslipp fører til global oppvarming blir stadig sterkere; teorier som sier noe annet blir svakere. Nylig ble det foretatt en gjennomgang av de få artiklene som ikke mener menneskeskapte CO2-utslipp fører til global oppvarming. Man fant da graverende feil ved samtlige.

Til neste spørsmål. Barmoen sier vi har fått mer CO2 i atmosfæren siden 1997 og spør hva som har skjedd med den globale temperaturen. Svaret er at den har steget. Hvor mye avhenger av hvilke datasett man bruker, men trenden er entydig. Det er flere år siden vitenskapen forklarte den lavere oppvarming man mente fant sted mellom 1998 og 2012. Oppvarmingen de siste årene er spinnvill.

NOAAs data viser at temperaturen økte fra 0,51°C over normalen i 1997 til 0,94°C over normalen i 2016. 16 av de 17 varmeste årene som er registrert har funnet sted etter år 2000. De tre varmeste årene har vært 2014, 2015 og 2016. 2017 ligger an til å bli det nest varmeste året registrert. Konsekvensene ser vi på nyhetene daglig.

Til det siste spørsmålet: hvorfor gjelder ikke Henrys lov lenger? - Det gjør den. Den forklarer forsuringen av havene som følge av CO2-utslipp. Senest for noen uker siden kom en rapport som viste at forsuringen av Norskehavet går raskere enn forventet. Det er dårlig nytt for livet i havet.

Menneskeskapte klimaendringer er dessverre reelle. Alt annet er ønsketenkning og konspirasjonsteorier.

Hedmark Miljøpartiet De Grønne

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke