hacklink
18. sep
 
MDG: Hamar må erklære klimakrise

Publisert: 21.mai.2019 14:26
Oppdatert: 21.mai.2019 14:43

Våre barn og unge streiker for klima. De krever at vi redder planeten, at vi slutter å bruke mer enn hva naturen kan regenerere og slutter å stjele fra de som kommer etter oss. Nå samler innbyggere i alle aldre seg om å kreve at våre folkevalgte organer erklærer klimakrise, og gjør de endringene som kreves for å halvere utslippene våre 11 år. Pr 13. mai har mer enn 500 personer i Hedmark skrevet under og krevd at det erklæres klimakrise i vårt fylke.

Det britiske parlament har erklært klimakrise, det samme har flere regioner og byer i UK. Lignende erklæringer har kommet fra Sveits, Canada, Irland, Island og i byer og regioner i Tyskland.

Nå må vi i Hamar gjøre vår del og ta ansvar. Det er vår tur til å erklære klimakrise. Dette handler ikke om at vi sitter på alle svarene, eller kan trykke på en knapp, men at vi alle har et ansvar og er avhengige av å erkjenne alvoret. Sammen kan vi finne løsningene. Klimaendringene er her nå, og derfor har vi ikke tid eller ressurser til å fortsette som i dag. Noen av oss gjør det vi kan for å hindre klimakrisen, mens andre har nok med sitt - felles er at vi alle trenger at det blir lettere å leve miljøvennlig og ta grønnere valg i hverdagen. Vi ber om at de lokale tiltakene som må gjøres, blir gjort nå for å løse krisen vi er inne i. Klimakrisen må få høyeste prioritet i hele Norge om vi skal unngå en fremtid fylt med sult, tørke, flukt, sykdom, flom, og andre naturkatastrofer.

Hamar MDG ber Hamar kommunestyre og Hamar kommune erklærer klimakrise, og ber Hamar kommune regulere slik at det alltid er lagt til rette for at innbyggerne kan ta miljøvennlige og grønne valg i hverdagen. Vi ber kommunestyret i Hamar sende en oppfordring til Regjeringen om å erklære klimakrise for Norge, og ber alle partiene i kommunestyret i Hamar ha klimakrisa som førsteprioritet. Da kan vi diskutere ulike løsninger, fremfor å diskutere om klima er et problem.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke