hacklink
18. sep
 
MDG ønsker et grønt skifte for Hamar
Miljøpartiet de Grønne ønsker et grønt skifte for å skape en bærekraftig utvikling.

0
Publisert: 13.aug.2015 04:00
Oppdatert: 13.aug.2015 07:16

MENINGER

Første gang ordene bærekraftig utvikling ble benyttet var i FN-rapporten «Vår felles framtid» i 1987. Gro Harlem Brundtland, leder for kommisjonen som utarbeidet rapporten, uttalte ved overleveringen av «Brundtland-rapporten»:

«I fremtiden forventer vi at de beste økonomer også er de beste økologer, og at de beste økologer de beste økonomer. Den tid da miljøforvaltning og næringsutvikling er i konflikt, vil bli lagt bak oss».

«Opplevelse av likeverd og muligheter til livsutfoldelse til de enkelte mennesker overalt i verden er en grunnleggende forutsetning for at de nødvendige endringer av prioriteringer til samfunn og regjeringer skal kunne skje».

I dag, snart 30 år senere, på tross av at så mange vanlige enkeltmennesker, hjelpeorganisasjoner og miljøorganisasjoner har arbeidet intenst for at økonomi, økologi og sosiale forhold må sees i en sammenhengende helhet, må vi innrømme at bærekraftvisjonen til Brundtland og hennes kommisjon, ennå ikke går i den retningen hun ønsket.

I den industrialiserte del av verden med sin kultur for kommersiell handel og overdrevet forbruk, støttet av bedriftenes markedsføring, regjeringenes politikk, med stadig økende økonomisk vekst for enhver pris, er samfunnets beslutningstakere fanget inn i en «vekstøkonomisk» tvangstrøye med den negative konsekvens «ikke bærekraftig utvikling».

Bærekraft for nasjonen Norge betyr at vi vil ta vare på muligheten for at Norges innbyggere, deres mangfold av kulturer og tradisjoner, og alt annet liv, får blomstre og fornyes i sunn livsutfoldelse for alltid, som bidrag til Jordens bærekraft. Regjeringens og deres økonomers illusjon om at «Bærekraftig utvikling + økonomisk vekst = sant», mens kjærlig, omsorgsfull og verdig behandling av flyktninger, tiggere, barnevernsbarn, eldreomsorg og andre som faller utenfor, forsømmes.

Bærekraft for Hamar kommune betyr at vi vil ta vare på muligheten for at Hamars innbyggere med sitt mangfold av kulturer og tradisjoner og alt annet liv, får blomstre og fornyes i sunn livsutfoldelse for alltid; og samtidig bidra til mjøsregionens, Norges og Jordens bærekraft. Mange innbyggere i Hamar blant kommuneansatte, i interesseorganisasjoner og i virksomheter støtter et «grønt skifte» med et levende sentrum i samspill mellom kommersiell håndverksvirksomhet, frivillige organisasjoner, eldre og unge, og studiegrupper, der det å ta vare på de svakeste i samfunnet blir vår hjertesak.

MDG Hamar inviterer til studiegrupper for å arbeide med hva «Grønt skifte» innebærer for enkeltmennesker, virksomheter og politikere. La oss få yngre krefter som brenner for ”grønt skifte” inn i bystyret. Stem Miljøpartiet De Grønne ved Kommunevalget!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke