Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Med lys i mørket
Statsbudsjettet.

Publisert: 12.okt.2015 04:00
Oppdatert: 12.okt.2015 09:13

Onsdag la regjeringen frem et statsbudsjett som viser vei ut av det økonomiske uføret Norge er inne i. Så skulle vi vel tro at det i hvert fall var tilløp til positive reaksjoner. Men langt i fra.

«Statsbudsjettet er misnøyens nasjonaldag; de sure oppstøts holmenkolldag» skriver Halvor Hegtun i Aftenposten. Vanligvis er slagordet at vi skal snakke landet vårt OPP, men maken til nedsnakk som det Slagsvold Vedum og hans likesinnede bedriver skal man lete lenge etter.

Den nye ordføreren i Tynset, for eksempel, ikke bare fryktet, men VET MED SIKKERHET, at de nye arbeidsplassene vil forsvinne ved første og beste korsvei. (Østnytt 8.10.)

I virkelighetens verden gir Statsbudsjettet viktige signaler for et Norge i vekst. Vi kan hverken leve av oljefondet eller Staten alene i fremtiden. Derfor er det helt nødvendig å gi incitamenter til det levende næringslivet.

Jeg vil særlig fremheve senkingen av selskapsskatten og er villig til å sette hodet i pant på at også Arbeiderpartiet, sammen med KrF og V, vil støtte Regjeringen på dette. Hva neipartiene SP og SV gjør er egentlig ganske uinteressant. Også ytterligere redusering av formueskatten er et viktig bidrag for å sikre norsk eierskap til bedriftene våre.

Kanskje det viktigste tiltaket, ikke minst i Hedmark, både på kort og lengre sikt er at Regjeringen fortsetter yrkesfagløftet. 2.500 kroner i tilskudd til lærlinger er et langt skritt i retning.

Det bør også glede, selv de mest surmagede, at både NHO og LO står sammen med forslag om å styrke yrkesfagene ytterligere.

Alt i alt et gledelig statsbudsjett som viser forskjellen på et blått budsjett i optimismens tegn og bunnløs rødgrønn pessimisme.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke