Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Med Oslo som forbilde

0
Publisert: 27.mai.2016 04:00
Oppdatert: 27.mai.2016 04:00

I et leserinnlegg mot alternativ vest 26. mai framholdes Oslo som et eksempel til etterfølgelse slik de tok tilbake nærheten til sjøen, Bjørvika og Tjuvholmen.

Hva gjorde man så i Oslo? Jo, blant annet ble en hovedveg lagt i kulvert under vika og et stort hus med «spaserbart» tak ble bygget ute i vika.

Hvis en følger en lignende oppskrift (dog i mindre målestokk) i Hamar trenger ikke kafe-gjester og andre i Strandgata å se bort på en betongkulvert, men på et svakt skrånende tak eller park med spaserende og syklende på andre siden av gata. Dessverre også en bilveg over til stasjonen slik alternativet fra Jernbaneverket er illustrert nå.

Det som vil være den største ulempen for dem som ferdes til fots eller bare oppholder seg langs Strandgata er etter mitt syn strømmen av biler og busser i gata, 13.000 pr. dag ifølge Nasjonal veg-databank. Storhamargata, Strandgata og Stangevegen er og blir hoved-forbindelsen øst- vest i byen. Det er det vanskelig å gjøre noe med, og med økt boligbygging i begge ender og midt på denne strekningen (Martodden, Åkershagan og Espern) vil transportbehovet øke. Forhåpentligvis vil en kunne lykkes med noe økt bruk av buss, sykkel og føtter, men neppe tilstrekkelig til at det blir mindre biltrafikk i Strandgata.

Imidlertid er det én løsning som etter min mening bør utredes hvis alternativ vest med kulvert blir valgt: Vil det være mulig å bygge samtidig en parallell kulvert på utsiden av jernbanen for biltrafikk fra Koigen til stasjonen? Kan den eventuelt forlenges langs og over jernbanesporene med kobling mot Stangevegen i området Brugata/ overgangsbrua over Rørosbanen?

Hvis ja, er det i sammenheng med bygging av et slikt jernbanealternativ en har mulighet for å etablere en slik løsning som vil avlaste sentrumsgatene Strandgata og Grønnegata for biltrafikk, og gi byen en transportfunksjon som harmonerer med de vekstambisjoner som de fleste lokalpolitikere synes å etterstrebe.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke