17. sep
 
Med respekt og verdighet
Møte med asylsøkere.

Publisert: 19.jan.2016 04:00
Oppdatert: 19.jan.2016 10:54

Det er så vont å se at det er noen som bruker vonde ord mot de som kommer hit til landet for å søke asyl.

Dette er mennesker som du og jeg som gjør hva de kan for å skaffe seg og sine et bedre liv. Det at de kommer for å leve glade dager på normens penger, og kun for å utnytte våre velferdsordninger tror jeg ikke er riktig. De ønsker seg et liv hvor de kan arbeide og yte til fellesskapet som alle oss andre.

De er ikke kriminelle alle som en, som noen vil ha det til. Jeg håper virkelig ikke om en norsk borger blir dømt for et eller annet i et annet land, at det blir sagt, slik er alle fra Norge, det er derfor de kommer hit.

Vi ønsker å fremheve at Norge er et land som er bygd på kistene verdier, demokrati og menneskeverd og som opptrer som en rettstat. Nå skal holde meg langt i fra at jeg er en som kjenner Bibelen og dens innhold noe bedre en den vanlige norske borger.

Men jeg mener det står noe om nestekjærlighet, og at vi har et bud som sier «dere skal elske hverandre», at det du gjør mot en av mine minste gjør du mot meg. Men noe er jeg sikke på, det er ikke tilføyd noen steder at «den neste « skal være norsk, komme i fra et vesteuropeisk land eller ha samme hudfarge som deg og meg.

Jeg har lest og mener det er en politiker som har uttalte noe som at vi må fortelle de som kommer at vi ikke kan ta de imot, men vi skal møte dem med respekt og verdighet.

Og var det ikke en politiker så burde det ha vært det.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke