hacklink
buy instagram followers
19. sep
Vellykket: Hamar Game Collective HGC trekkes fram som eksempel på et vellykket nettverk av unge mennesker som har skapt egne jobber. Bildet ble tatt da de mottok støtte fra fylkesråd i Hedmark fylkeskommune, Thomas Breen. Daglig leder Runa Haugland til venstre. Foto: Torbjørn Jørstad
 
Med tro på Innlandet og fremtiden
Jobbskaping: Vi ser nå etter unge fremadstormende hoder med et brennende engasjement for Innlandet og næringslivet, skriver Lill Alicia Slora Kristiansen.

Fra 1. januar 2020 blir Hedmark og Oppland fylkeskommuner til Innlandet fylkeskommune. Når kortene nå skal deles ut på nytt kan det gi nye muligheter. Hvordan kan de nye kortene spilles best mulig?

Selv er jeg oppvokst på Gjøvik, har en mastergrad fra BI i Oslo, jobber i NHO og er nå bosatt med familie i Ottestad. Etter endt studietid kunne vi like gjerne valgt å bli boende i Oslo, eller flytte til utlandet. Vi valgte Innlandet. For vår del er valg av bosted tuftet på et spennende og variert arbeidsliv, gode barnehager og skoler, effektiv infrastruktur til Gardermoen/Oslo, mulighet for hus og hage, kort vei til skiløyper og helårs-aktiviteter. Det er moro å bo i et område med aktivitet og vekst.

Trenden er tilflytning snarere enn fraflytning. Nylig viste tall fra Eiendom Norge at Hamar, inkludert Stange (Ottestad), har den sterkeste 12-måneders veksten i landet, med en oppgang på 7,4 prosent i boligprisene. Innlandet samlet sett har en oppgang på 4,7 prosent.

Å være i medvind er likevel ikke nok til å løse alle utfordringer. Samlet sett i NHOs Kompetansebarometer oppgir omlag 6 av 10 bedrifter på Innlandet at de har et udekket kompetansebehov. Om lag 70 prosent i Hedmark og 60 prosent i Oppland uttrykker et behov for ansatte med yrkesfaglig bakgrunn. Deretter følger fagskoleutdanning. Med en stadig raskere teknologisk utvikling vil Norge og bedrifter i Innlandet trenge mange teknologer i årene fremover. Fire av 10 av NHOs medlemsbedrifter sier at de i noen grad eller i stor grad har behov for ingeniører og teknologer. Ikke bare fra universitet og høyskoler, men også tekniske fagarbeidere. Det er størst behov for fagarbeidere innenfor bygg og anleggsteknikk, elektrofag og teknikk og industriell produksjon.

Utdanning er viktig, men vi trenger jobber i andre enden. I NHO kan vi garantere at 2018 er det året hvor jobbskaping er det viktigste. Hele 500.000 nye jobber må skapes på 40 år for å opprettholde det velferdssamfunnet vi har i dag. Tall fra forskningsprosjektet «The State of Norwegian Entrepreneurship» ved Handelshøyskolen BI viser at det er de nye unge bedriftene som betyr mest for jobbskaping og omstilling.

Dette viser at vi må heie frem nye ideer, nye løsninger og nye jobber. Et eksempel er EveryCare med Thomas Wærner spissen. Nordre Land kommune turte å satse på gründerbedriften i 2014. EveryCare bruker i dag teknologi til å løse omsorgsutfordringer for å gjøre eldre tryggere. Bedriften har bidratt til å skape et teknologimiljø med kompetansearbeidsplasser i sin kommune.

I jobben min som kommunikasjonsrådgiver i NHO er jeg daglig i dialog med mennesker i næringslivet som er opptatt av vekst og utvikling. Det er gledelig å bemerke at vi har bedrifter og miljøer i verdensklasse, vi har et reiseliv som stadig ekspanderer og vi har både NTNU og høyskoler. Når Innlandet viser omverden hva vi er best på, vil vi tiltrekke kompetanse utenfra som kan bidra med ideer og innspill inn til regionen. Jeg mener at Innlandet har like mye å bidra med til verden som globaliseringen bidrar for Innlandet. Derfor er det viktig å slippe løs entreprenørkraften som ligger i bedriftene.

Gode rammebetingelser er i den sammenheng viktig. Et eksempel er Os ID i Østerdalen som produserer ID-merking til bruk på dyr. Daglig leder Wenche Wikan Ligård har uttalt at «uten EØS-avtalen ville det ikke vært mulig å drive som produsent i Norge, spesielt ikke på Os». Dette gjenga utenriksminister Ine Søreide i sin redegjørelse for Stortinget om viktige EU – og EØS saker. Dette beviser at man like gjerne kan være etablert i Os som i Oslo for å være toneangivende både i Europa og verden.

Hamar Game Collective er eksempel på et vellykket nettverk av unge mennesker som har skapt sine egne jobber. Denne spillutviklingsklyngen har sitt utspring fra Hamar til verden, og er rigget for en ny tid. Digitalisering og automatisering av samfunnet er en stor drivkraft på yrkesutviklingen. De tradisjonelle jobbene vil derfor på sikt forsvinne. De blir automatisert. Roboter erstatter ikke nødvendigvis folk, ettersom det blir behov for nye jobber som kan betjente den nye teknologien. Dette er industri 4.0. Innlandet trenger ungdom som har gode idéer om hva teknologien kan brukes til. Slik kan vi skape nye jobber i Innlandet. I den sammenheng ser vi nå etter unge fremadstormende hoder som har et brennende engasjement for Innlandet og næringslivet. Denne gjengen vil vi nå samle for å utløse kraft i det nye fylket.

Jeg har tro på fremtiden fordi jeg har tro på kompetanse, tro på verdien av arbeid, tro på utvikling og tro på Innlandet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke