16. sep
 
Medias publiseringer

Publisert: 19.sep.2017 06:43
Oppdatert: 19.sep.2017 07:37

Når valgene nærmer seg, spesielt stortingsvalg, blir mye «sannheter og usannheter» forsøkt brukt for å spare eller skade enkelte politikeres og partiers muligheter ved forstående valg.

At Jonas Gahr Støre, på grunn av arv, fortsatt er rik, ble negativt for han. At han hadde brukt en registrert håndverker til å utbedre sin brygge og betalt mot faktura, ble han mistenkeliggjort. Entreprenøren hadde brukt «svart» arbeidskraft.

Videre i hvilke selskaper Støre hadde aksjer og at sønnen til Gro Harlem Brundtland, hadde ytt gratis assistanse ved aksjetransaksjoner. Ville dette være positivt for Støre og ikke minst Arbeiderpartiet?

Likeledes kjørte NRK over flere kvelder en reportasje om et eldresenter, hvor beboerne likte seg, betjeningen var god, men på grunn av at bygningen ikke lenger holdt mål, skulle beboerne flyttes til det nybygde Ullerntunet. Ikke noe ble nevnt om når Ullerntunet ble påbegynt, men at det der var ledige moderne rom.

14. september kan en lese på ABC-nyhetene, at et privat omsorgsfirma, VitaleGruppen, hadde fakturert 117.000 kroner pr måned i 42 måneder for omsorgtjenester for en mann som hadde vært død i tre og et halvt år. Tilsammen 7,3 millioner skattekroner.

Videre kommer det frem at VitaleGruppen hadde fakturert for 125 millioner uten anbud i flere kommuner.

Dette er jo ikke noen anbefaling til å foretrekke privatisering i helseomsorgen. Eller hva mener forkjemperne for privatisering av helse og omsorg?

Valget er over, men det hadde sett helt annerledes ut om Venstre hadde kommet under sperregrensen.

Til sist, redelighet og rettferdig ved valg. Når Høyre, for å sikre gjenvalg, oppfordre sine høyrevelgere til å stemme taktisk, på Trine Skei Grande og Venstre og stemmegiverne holder seg for nesen og legger ned sin stemmeseddel, er det slik vi vil ha det? Hvilket medieoppslag kom før og etter valget.

At media har stor påvirkning for den enkeltes valg, og at positive og negative prognoser også påvirker mange stemmegivere, kan neppe betviles.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke