hacklink
17. sep
 
Medmenneskelighet i fokus

Publisert: 14.feb.2018 13:23
Oppdatert: 14.feb.2018 13:23

Politikere er også mennesker, det er ikke noe mediene tar hensyn til da de fotfølger enkeltpersoner i måneder og år. Det kan se ut som at mediene har fullstendig glemt Tønnesaken. Tore Tønne, tidligere helseminister fra Ap tok sitt eget liv i 2002 etter et enormt mediepress.

Om han var skyldig for økonomisk kriminalitet eller ikke er irrelevant. Media har ingen rett til å fotfølge mennesker, ødelegge livet deres, eller som i Tønnesaken drive de til selvmord. Vi sliter nok med rekrutering til politikken fra før, selv om politikere velger å være offentlige personer, er det grenser for hvilken behandling de skal finne seg i.

Det er ingen motsetning mellom å støtte noen som ligger nede og samtidig å være mot seksuell trakassering eller andre tabber politikere har utført. Jeg støtter menneskets rett til å gjøre feil, og jeg støtter menneskets rett til å bli tilgitt. Vi må ta ballen, ikke spilleren.

Tillit er ikke noe man plutselig får, det er uten tvil noe som må bygges. Det må gis rom for at denne tilliten kan bygges. Tillit bygges ikke med sykemelding, tillit bygges ikke ved å holde folk utenfor. Tillit kan kun bygges ved at man tar folk inn i varmen igjen og snakker sammen.

Det er få ting jeg er helt sikker på i livet. Det er en ting jeg er sikker på, jeg har gjort tabber og jeg kommer helt sikkert til å gjøre mange, mange flere. Ingen er feilfrie, i alle fall ikke politikere.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke