15. sep
MelK: Nordmenn er uvitende om melkeprodukter, skriver Benedichte Christiansen.
Foto: Knut Falch, NTB SCANPIX
 
Melk - en hvit løgn?
Jeg er bekymret over nordmenns uvitenhet om melkeprodukter. Derfor skriver jeg dette innlegget.

Publisert: 26.apr.2016 04:00
Oppdatert: 26.apr.2016 09:25

Melkeindustrien er flink med propaganda. Hva er egentlig vitenskapelig dokumentert, uavhengig av produsentenes subsidiering?

Kumelk og mennesker passer ikke sammen. Melk er til spedbarn av samme art som moren. Melk forårsaker forstoppelse, kolikk, hodepine; alle et tegn på auto-intoksikasjon. Du blir forgiftet innenfra. Hvorfor?

Delvis på grunn av at mennesker ikke har enzymene til å bryte ned bestanddelene i animalsk melk. En klebrig slimmasse dannes i fordøyelsen og tetter igjen tarmveggene; noe som hindrer opptak av næringsstoffer fra annen mat. Uten enzymer kan vi ikke bryte ned maten eller ta opp næringen; og ufordøyd materiale blir giftig avfall i kroppen.

Hva med kalsium? Ved å drikke melk skapes et umettelig behov for kalsium i kroppen din. Det er fordi syredannende proteiner som vi finner i animalsk mat, trekker kalsium ut av benmassen for å nøytralisere syren før den gjør skade.

Kalsium fra benmassen går med urinen; rett i do. Det handler ikke om hvor mye kalsium du spiser, men om hvor mye kalsium du unngår forlater beinmassen din. Dessuten danner de grove anorganiske mineralene i ku-melk både nyre-, galle- og lever-steiner i menneskekroppen. Planter har mer enn nok biotilgjengelig kalsium.

Dagens kumelk er lite annet enn en cocktail bestående av giftstoffer som antibiotika, plantevernmidler, kjemikalier og hormoner (naturlige og kunstige); og en haug hvite blodceller. Med melk overføres et naturlig sett hormoner fra ku til kalv; hormoner som ikke hører hjemme i menneskekroppen. I kumelk finnes for eksempel veksthormonet IGF-I som er hovedaktør i utviklingen av brystkreft i menneskekroppen.

Begge proteinene vi finner i melk, kasein og myse, er direkte koblet med utviklingen av kreft og annen sykdom i voksne og barn som anemi, infeksjoner, allergier, inflammasjon osv. For eksempel ble det gjort et studium på effekten av melk i Norge i 1990.

Det viste klart at melk ikke er ufarlig. De 1422 individene ble fulgt opp i over 11 år, og de som drakk to eller flere glass med melk daglig, hadde 3,5 ganger mer forekomst av kreft i lymfesystemet. Hvorfor har de landene som spiser mest melkeprodukter høyest forekomst av benskjørhet? Undersøk selv! Det er på tide at vi ser forskjell på kalver og mennesker.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke