hacklink
18. sep
 
Men kullosforgiftning er greit

Publisert: 28.sep.2017 08:36
Oppdatert: 28.sep.2017 08:36

Ikke lov å røyke på togstasjoner, mens kullosforgiftning er greit. Ja, nå vil jeg vel først presisere at kullosforgiftet skal nok mye til å bli i et åpnet rom.

Men det skal ikke være vanskelig å skjønne at det er mange mennesker som kan synes det er ubehagelig at mange biler står på tomgang. Når vi har fått røykeforbud på togstasjoner, så står det tydelig at det ikke skal røykes på perrongen. Dette virker som om det respekterer til fellesrommet store glede.

Når skal vi få opp skilt på togstasjonene våre at det er forbudt å stå på tomgang på parkeringsplass? Dessverre så oppleves dette ganske ofte at det er flere biler som står og går på tomgang.

Forbudet mot tomgangskjøring er regulert i Trafikkreglenes § 16: 1. I eller ved bebyggelse må det ikke foregå unødvendig og forstyrrende kjøring med motorvogn. Der må det heller ikke foregå bruk av motor på tomgang eller annen bruk av motorvogn som volder unødig støy eller unødvendig utslipp av røyk eller gass.

Jeg er en person med stor felles forståelse og skjønner at det er mange hensyn å ta, men bør ikke de som frivillig velger miljøvennlig transport bli skånet for unødig luftforurensning. Hva er det som gjør at flere pendlere opplever unødvendig ubehag? Jo, det er noen bilister som tar seg til rette og synes det er greit å stå med bilen på tomgang når de levere, venter eller skal hente noen på togstasjon.

Kanskje er ikke dette verdens største problem, men det er nesten uten unntak unødvendig luftforurensning. Men med den kaldeste årstiden foran oss, blir sikkert ikke problemet mindre.

Når vi så hvor effektivt det var med røyking forbudt skilt på togstasjonen, hvor blir det av tomgang forbudt-skiltet?

Gruppeleder Ringsaker MDG

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke