Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Mener godstrafikken gjennom Innlandet er viktigst

Publisert: 02.jul.2018 15:17
Oppdatert: 02.jul.2018 15:19

Hva er egentlig det viktigste med en tosporet jernbane gjennom Innlandet - persontrafikk eller godstransport? Det er trolig godstransport. Konsekvensen må jo være å bygge en tospors jernbane der det er mest industri. Jeg ville derfor gjort følgende:

Jeg ville utvidet Gjøvikbanen til to spor, slik at industriklynga på Raufoss og industrien i Gjøvik kunne få nytte av den. Deretter ville jeg forlenget banen nordover, og lagt den over til Moelv, eller i hvert fall laget et sidespor dit. Den nåværende Mjøsbrua ville være et utmerket fundament.

En slik løsning ville sikkert føles ubehagelig for Hamardistriktet, men de får jo firefelts motorvei snart, og bør kunne klare seg med det. Om reisetida med toget mellom Hamar og Oslo skulle kortes inn med 10-15 minutter eller ikke, spiller vel liten eller ingen rolle. Dessuten ville denne (gunstige) løsningen bringe den uendelige kranglingen i Hamar til ende. Bare det ville være en stor velsignelse!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke