15. sep
NY: Innsenderne støtter seg til de nye illustrasjonene for senket kulvert. Dette bildet er fra side 35 i vedlegget til Tilleggsutredningen. ILLUSTRASJON: BANE NOR
 
Mener Smebye driver med skyggeboksing
Vi ser i HA den 29. juni at Folkeaksjonen og Smebye er misfornøyd med den siste tilleggsutredningen fra Bane NOR. Det er vi også - og Riksantikvaren. Men vi prøver ikke å mane fram gamle spøkelser for å kunne knuse dem.

Publisert: 04.jul.2017 17:01
Oppdatert: 05.jul.2017 06:36

Den 8m høye ryggen og blokker i tett formasjon fins ikke lenger i den framlagte planen (se figuren). Blokkene kommer først øst for Tjuvholmen, og der synes vel de fleste det er greit å fortette?

Smebye er redd for at Bane NOR enkelt og greit bare har glemt blokkene, og vil komme tilbake med dem i ettertid. Det er en mistenkeliggjøring som får stå for Smebyes regning, vi tror heller at store organisasjoner helst ikke vil snakke om sine nederlag. Og her har de lidd et nederlag i forhold til Riksantikvaren som ikke ville ha blokker her.

Dette støttes jo også av det faktum at denne planen ble utført på ordre fra departementet for å se om Riksantikvarens krav kunne oppfylles. Nå er det for sent for Bane NOR å velge blant sine gamle planer, heretter er det departementet som bestemmer.

Smebye synes også det er rart at prisen for den nedsenkede kulverten har blitt så lav siden han har lest et sted at den skulle bli 10 ganger så høg. Dette gamle tallet 1 milliard har ved jevne mellomrom blitt trukket fram av øst-tilhengerne. At de bruker dette tallet er lett å forstå, men det er hentet ut av et kapittel i en utredning full av feil og misforståelser. Dette har vi påpekt gjentatte ganger i denne avisa, uten at det ser ut til å ha hatt synlig virkning.

Det siste Smebye påpeker er at kommunestyret i byen har vedtatt Øst med overveldende flertall. Det Smebye glemmer, er hvilket alternativ de folkevalgte da hadde i Vest; en 8m høg voll, eventuelt fylt igjen med blokker tett i tett. Tror han flertallet ville ha blitt like overveldende med dette siste alternativet i Vest? Et alternativ som tross til tross for sin mangler, gir en sentrumsnær stasjon og et varig vern av strandsona fra Tjuvholmen og vestover.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke