16. sep
 
Meningsløs skremselspropaganda
Jernbanedebatten i Hamar

Publisert: 13.sep.2016 04:00
Oppdatert: 13.sep.2016 08:22

Når Øygarden, Holm, Børresen og Skipnes etter hvert må innse at de feilet i sine beregninger med hensyn på å senke kulverten i vest, forandrer de strategi, og kommer med nye meningsløse utsagn om en stasjon ved Vikingskipet. Disse utsagnene er selvsagt også helt feil.

LES OGSÅ: Stasjon ved Vikingskipet? 

Jernbanesporene forbi Vikingskipet skal ligge på kote 128. Vikingskipet selv ligger på kote 126. 128 - 126 blir ikke verken 4 eller 5,2, det er to, og dette er et faktum, det er udiskutabelt. Vikingskipet er 36 meter høyt, og vil heldigvis fortsatt rage nesten 30 meter over den høyeste masta på en jernbanestasjon.

LES OGSÅ: Behold jernbanestasjonen i sentrum

Nå har også Jernbaneverket frarådet Øst fordi de mener stasjonen vil ligge for langt unna bebyggelse og kulturinstitusjoner. Nå vil de fire herrene fraråde Øst av stikk motsatt grunn. Fordi det vil ligge for nær bebyggelse og Innlandets største kulturhus. Hva er dette for noe?

LES OGSÅ: Miljøargumentasjon rundt alternativ vest

Vikingskipet er et nasjonalanlegg. I motsetning til Kulturhuset Hamar, er det forventet at folk skal komme til Vikingskipet fra hele landet. Medtog. At Øst skal diskvalifiseres fordi den ligger nær denne nasjonale destinasjonen, er det dummeste jeg har lest.

Og at en stasjon ved Vikingskipet skulle forstyrre aktivitetene inne i hallen, er så dumt at det ikke burde kommenteres. Jeg vil da bare nevne at Ullevål stadion ligger midt mellom T-bane og Ring 3 i Oslo, en T-bane som kommer og går hvert andre minutt. Jeg har ikke hørt at aktivitetene på Ullevål stadion har hatt noen ulempe av dette. Tvert imot, det er selvsagt en stor fordel med nærhet til transportmidlene. Så vidt jeg vet, hadde selveste Bruce Springsteen konsert der i sommer. Hva om noe liknende kunne skje i Vikingskipet, med jernbanestasjonen der. Nå tror vi ikke lenger på dere.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke