15. sep
 
Meningsløst vegprosjekt

Publisert: 21.sep.2018 13:50
Oppdatert: 21.sep.2018 14:26

Forrige uke hadde Hamar Frp et innlegg i HA hvor de la frem sitt forslag om firefeltsveg fra Hamar til Løten. De mener at å bygge ut riksveg 25 er løsningen på trafikkorken i rushtida.

LES OGSÅ: Bygger fire felt mellom Disen og Ridabu

Prosjektet er heldigvis ikke en del av nasjonal transportplan som går til 2029. Grunnene til at det heller ikke burde være det er mange.

Økt vegkapasitet fører bare til at flere velger bilen, og det resulterer i enda mer kø. Hvis det er trafikkflyten og tilgjengeligheten som er viktig for Hamar Frp så går de feil veg.

Å bygge ut vegen og oppfordre til enda mer biltrafikk løser neppe køproblemet, ei heller er det miljøvennlig. Hvorfor ikke heller jobbe frem et billigere og mer tilgjengelig kollektivtilbud? Da minsker man køa og utslippene.

LES OGSÅ: Vegmøte i HA

Ideen om utbygging av riksveg 25 er kortsiktig og meningsløs. Mer veg fører ikke til mindre kø, snarere tvert imot! Her tar Hamar Frp feil.

Om dere i Hamar Frp faktisk ønsker å skape bedre trafikkflyt, er dere velkomne til å samarbeide med Hamar Natur og Ungdom om et bedre kollektiv- og sykkeltilbud i stedet!


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke