Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Menn mer overvektige enn kvinner

0
Publisert: 20.sep.2016 04:00
Oppdatert: 20.sep.2016 07:07

Vi vet i dag at 30 prosent av befolkningen ikke tilfredsstiller anbefalingene om fysisk aktivitet fra Helsedirektoratet. Dette på tross av at det i dag er godt dokumentert at fysisk aktivitet fremmer helse, gir overskudd og kan brukes i forebygging og behandling av over 30 ulike diagnoser og tilstander.

Omtrent 15 prosent av norske førtiåringer lider av fedme. Det vil si at de har en KMI (kroppsmasseindeks) over 30. Det er dobbelt så mange som for tjue år siden. Økningen i andelen overvektige (kroppsmasseindeks over 25) og fedme i befolkningen ser ut til å ha akselerert de siste ti årene. Overvekt er et stort helseproblem og befolkningsundersøkelser viser at menn er mer overvektige enn kvinner. Kombinasjonen av energirik mat og minimalt energiforbruk er sannsynligvis forklaringen på fedmeepidemien som er under oppseiling.

Hos de fleste kvinner setter fettet seg hovedsakelig på hofter, rumpe og lår, mens det for menn er mer tilbøyelig til å lagres i bukhulen. Den grunnleggende årsaken til dette er kjønnshormonene. Ekstra fettvev i bukhulen er forbundet med større helsemessig risiko. I en undersøkelse publisert i Mayo Clinic Proceedings i 2014 har forskere gjennomgått data fra 650 386 voksne mennesker i alderen 20 til 83 år, som var fulgt opp i ni år.

De fant at stort midjemål assosieres med høyere dødelighet. Fettet som lagres rundt midjen legger seg også rundt tarmene og innvollene, noe som er langt mer skadelig, sier Jøran Hjelmesæth, leder for Senter for sykelig overvekt, Sykehuset i Vestfold.

Sykepleier, personlig trener og AktivInstruktør

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke