17. sep
 
Menneske- og dyreverd

Publisert: 16.nov.2017 15:04
Oppdatert: 16.nov.2017 15:07

Det er noe fantastisk som skjer når eggcellen og sædcellen smelter sammen; et nytt liv er blitt til. I mors mage begynner hjertet til barnet å slå etter 21 dager og etter fire uker pumper hjertet blod til lever og hovedpulsåre.

Vår genetiske kode blir satt i befruktningsøyeblikket og utviklingen av et nytt barn begynner.

I Norge ble det utført over 13 000 aborter i 2016. Dette kan skje helt lovlig før uke 12 – altså kan abort skje etter at hjertet har begynt å slå og blod har begynt og pumpes rundt. Etter uke 12 er det også mulig, men da er det noen vilkår som må oppfylles. I Elverum tidligere i høst ble Henry Aaseth anmeldt og – etter å ha tatt saken i retten – bedt om å betale en bot på 10.000 kr. for å drepe ei skjære.

Så mens det ble anmeldelse og vekket oppsikt når en mann tok livet av ei skjære, så er det ganske stille blant oss over de rundt 30 menneskelivene som blir tatt bort hver dag. For en som har respekt for både menneskeliv og dyreliv, er dette tankevekkende og kunne kanskje skape refleksjon hos flere.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke