Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Menneske, hva er du verdt?

Publisert: 28.mar.2015 04:00
Oppdatert: 30.mar.2015 13:43

For noen dager siden var det et oppslag i Aftenposten: «Drukning av hund- fem måneders fengsel, mishandling av barn- fire måneders fengsel.» Barneombudet uttalte at det var sjokkerende lave straffer i Norge for mishandling og drap på barn, i forhold til å mishandle og drepe dyr.

I mine øyne er alle barn svært verdifulle og skapt i Guds bilde. De skal behandles deretter. De er ikke bare et høyt utviklet dyr.

Vi har nettopp hatt en stor sak gående der mange bevæpnede politifolk gikk til aksjon mot elgjegere i Østerdalen de mistenkte sto bak ulovlig ulvejakt. De ble dømt til fengsel fra to år og fire måneder og nedover for å skyte ulv eller bidra til det. Strafferammen er på fem års fengsel for faunakriminalitet.

Samtidig leste jeg i en avis om en far som hadde mishandlet barnet sitt så det døde. Han fikk åtte måneder i fengsel for det. Jeg har også lest en god del artikler som forteller at mange barnedrap nesten ikke blir etterforsket på grunn av bevisets stilling, og at mange saker ikke blir anmeldt i det hele tatt! Det går altså flere barnemordere løs i Norge som aldri har blitt straffet for det. Dette har Barneombudet satt lys på og ønsker å gjøre noe med.

Monica-saken i Bergen, der politiet henla saken som selvmord fordi de ikke ville høre på etterforskere som stilte spørsmål, sier alt om hvordan samfunnet vårt har blitt. Vold og drap mot barn prioriteres ikke, mens drap på ulv har svært høy prioritering. Dette er helt sykt, og jeg blir dårlig av å tenke på det. For mange år siden ble noen dømt for å ha stjålet «Skrik» av Edvard Munch. De fikk 10 år i fengsel for det. For meg er barn mye mer verdifulle enn et maleri, og da skulle straffene gjenspeile dette.

Jeg håper politikerne lytter til Barneombudet, og lager lover som beskytter barn, og gir strenge straffer for overgrep, mishandling og drap på barn. Det må bli slutt på at dyr har større verdi enn barn!


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke