Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Menneske og teknikk

Publisert: 23.okt.2018 15:42
Oppdatert: 23.okt.2018 15:49

I et fantastisk interessant foredrag i Prøysenhuset i samarbeid med Ringsaker bibliotek og Ringsaker kirkeakademi søndag, om oppgradering av mennesket fortalte Dag Hareide om alle de tekniske nyvinningene som griper inn i livene våre og er i ferd med å overta kontrollen hvis vi ikke holder igjen.

Han belyste de mange biologiske, tekniske og kjemiske fremskrittene og data-utviklingen med kunstig intelligens som neste steg. Hva blir det igjen av mennesket da? Utviklingen går mot at mennesket utrydder seg selv hvis vi ikke stopper. Hareide trøstet oss med at det vil måtte bli verdensomspennende forbud mot å ta i bruk de mest dramatiske oppfinnelsene i likhet med dagens forbud mot atomvåpen og kjemiske våpen.

I HA 22. oktober gjør Arne Brendbekken seg noen refleksjoner om teknologiske nyvinninger og hvordan bestefar generasjonen har opplevd utviklingen med mange tekniske hjelpemidler til nå. Mye har vært til nytte, men er vi i ferd med å miste kontrollen?

I stedet for det vi tar for en oppgradering av mennesket er det vel heller en nedgradering i mange sammenhenger. Fra skapelsen av er mennesket utstyrt med mange egenskaper som den tekniske utviklingen har tatt fra oss. Hvordan fant vikingene frem over havet selv om det var skyet vær så de ikke så verken sol eller stjerner? Det var nok den innebygde retningssansen i likhet med den som fugler og dyr har, som hjalp dem. Men den gikk tapt etter at kompassnåla ble oppfunnet og nå har GPS overtatt og gjør det ennå verre.

Det går an å regne opp mange menneskelige egenskaper som er, og er i ferd med å gå tapt fordi imponerende teknikk er fristende å ta i bruk i stedet. Hva blir det igjen av mennesket hvis dette skal fortsette?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke