hacklink
17. sep
 
Menneskesynet bygger politikken

0
Publisert: 19.sep.2016 04:00
Oppdatert: 19.sep.2016 07:16

Ringsaker Ap viste meg stor tillitt da de 25.08. nominerte meg til 6. plass på kommunepartiets forslag til Hedmark Aps stortingsliste. Medlemsmøtet oppfordret meg samtidig til å presentere hva jeg er opptatt av. Jeg vil i dette innlegget konsentrere meg om det jeg synes er mest sentralt i poltikken.

Jeg er et produkt av min tid, vokst opp med Jon Blund som forteller at alle mennesker er like mye verdt. I mitt perspektiv er menneskene og miljøet i sentrum for hvordan poltikken skal utformes. Mest sentralt for meg er menneskesynet politikken skal bygges på. For meg er alle mennesker like mye verdt. Uansett om de tror på Buddha, Allah, Gud, noe annet eller ingenting. Uansett hvem de elsker. Uansett hvor de kommer fra. Om de er syke eller friske. Om de har et handicap eller er funksjonsfriske. Om de får penger fra NAV eller om de jobber. For meg er mennesker først og fremst mennesker.

For meg er det viktig at alle skal ha likeverdig mulighet til å ta del i og bidra til samfunnet. Dette har noe å si for hvordan vi organiserer samfunnet vårt. For meg betyr det at vårt universelle velferdssystem må håndtere at mennesker er skrudd sammen forskjellig. Det betyr at vår offentlige skole må håndtere at barn og unge er forskjellige, men allikevel skal ha likeverdig mulighet til å utvikle seg.

Dette krever plikter og rettigheter. Det krever ikke minst toleranse i vårt samfunn. Det krever aksept for det som er annerledes i alle samfunnets deler. I skole, i arbeidsliv, i pleie og omsorg og i hverdagslivet ellers. Den må gjelde mellom alle mennesker, uansett utgangspunkt. Denne toleransen og dette menneskesynet vil jeg slå et slag for at politikken skal bygges på og det vil jeg gjøre som sosialdemokrat for Ap.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke