15. sep
 
Menneskeverd i HAs redaksjon

Publisert: 24.okt.2018 13:11
Oppdatert: 24.okt.2018 14:46

I HA tirsdag 23. oktober drar redaktøren kortet menneskeverd så det smeller. Det er den interne debatten i KrF om politisk retning som får redaktøren til å hevde at diskusjonen som pågår, er av en slik karakter at det går på menneskeverdet løs. Og han nøyer seg ikke med dette ene kortet. Debatten i KrF foregår på en slik måte at HAs redaktør etterlyser, og her legges kort nummer 2: Nestekjærlighet.

Det er fint at redaktøren tillegger KrF disse sentrale verdier. Men kortene som han trekker, brukt på den måten, gir ikke annet enn en svært upresis beskrivelse av den debatten som pågår internt i Kristelig Folkeparti.

Debatten om partiets vegvalg er intens og den påkaller følelsene hos mange av aktørene, men så langt media gir et dekkende bilde av det som skjer, ligger den på et høyt saklighetsnivå. Det viser også HAs egen dekning av debatten så langt. De kortene politisk redaktør trekker, er preget av fordommer. Det bidrar ikke til å høyne nivået på debatten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke