Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Mens Hamar er opptatt av mjøsutsikten

0
Publisert: 05.sep.2015 04:00
Oppdatert: 05.sep.2015 07:46

Mens man på Hamar i dag er veldig opptatt av forringet utsikt ved jernbaneutbygging og eventuell kommunal støtte av idretten, er det mange i verden som ikke får de mest primære behovene sine dekket. Det er rekordmange mennesker på flukt, spesielt er det mange flyktninger fra krigen i Syria. I Norge diskuteres det hvorvidt kommunene skal ta imot flyktninger eller ikke. Selvfølgelig skal Norge og Hamar ta vår del. Argumentene mot har vært blant annet vært at man ikke har følt at integreringen i samfunnet har vært vellykket. Jeg våger å påstå at plasseringen av asylmottakene er en av grunnene til det. I stedet for å plassere asylmottakene i utkanten av en kommune eller i en distriktskommune (f.eks. Stai, på Raphamn på Otta eller vår egen Ormseter), bør asylmottakene plasseres i sentrum, der folk er, slik at asylsøkerene kan ta mest mulig del av dagliglivet.

For Hamar sin del er vi så heldige å ha et stort bygg disponibelt. Jeg tenker på gamle

Vegvesenbygget, som nå har stått tomt i ni måneder. Byggteknisk har dette bygget mange kvaliteter som gjør det egnet til eventuelt asylmottak. Dette bygget har mange kontorrom som enkelt kunne vært bygget om til soverom. Senger og madrasser kunne vært samlet inn av private, eventuelt fra Hias. Tilsvarende med kjøkken. Kanskje har mange planer om å bytte ut kjøkkenet sitt. Det finnes også billige kjøkkenløsninger på markedet. Kontoret har mange møterom som kunne vært fellesrom som stue og lekerom. Baderomsfasiliteter bør også være relativt enkelt å få til.

Spørsmålet er om Hamars politikere orker å diskutere dette, eller om det kun er utsikten til

Mjøsa som bryr oss ved dette lokalvalget?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke